Campus

Sport – Delta 2

‘Een lekkere overwinning’, zo concludeerden de spelers van rugbyclub DSR-C vergenoegd, na de door hen toegediende oorwassing (65-0) aan het Rotterdamse Sparta.

“De tegenstander was natuurlijk zwak, ze staan niet voor niets onderaan”, wist ook speler Bouke Nederstigt, “maar in de eerdere uitwedstrijd wonnen we nog op het nippertje. Dat illustreert hoezeer we vooruitgegaan zijn. In het begin van het seizoen hadden we het lastig, als sterk verjongd team met een nieuwe coach, maar in het tweede gedeelte hebben we bijna niets meer verloren.” DSR-C staat vierde in de eerste klasse. Met nog één wedstrijd te gaan (het prestigeduel met de Utrechtse studenten van USRC) is er nog een zeer theoretische kans om als derde te eindigen. Die plek zou zelfs rechtstreekse promotie inhouden naar de ereklasse.


In tegenstelling tot de rugbyers zijn de hockeyers pas halverwege de competitie. Tijdens de traditioneel lange winterstop houden de laatsten hun techniek op peil in de zaal. Het Virgiliaanse Dopie en de open studentenvereniging Scoop werden daarbij op vierde klasseniveau ingedeeld in dezelfde poule. Na zes speelrondes voerden de twee clubs de ranglijst aan met respectievelijk 18 en 15 punten. Beide teams voegden daar zondag, dankzij nipte zeges op het nog puntloze Waddinxveen, drie punten aan toe. Tussen die twee duels door stonden de titelkandidaten tegenover elkaar. De onderlinge clash werd met ruime cijfers in het voordeel van de Virgilianen beslecht. “Dopie was de betere”, erkende Kasper Kuijpers van Scoop. “Het was lang spannend, maar in de laatste tien minuten scoorde Dopie nog vier keer waardoor het uiteindelijk een afgetekende 6-0 werd.” Nu Dopie vrijwel zeker kampioen wordt, gaat Scoop voor de tweede plaats die ook recht geeft op promotie.


In de iets serieuzer te nemen zaalkorfbalcompetitie leidde Paal Centraal ook al na zes wedstrijden met het maximale aantal punten. Zaterdag toog het achttal naar Groot-Ammers, om daar te strijden tegen Triade. “Triade uit, altijd lastig”, gooide clubvoorlichter Bert Leeuwis er een welgemeend cliché tegenaan. “Wedstrijden daar zijn altijd erg fysiek.” Na een matig begin en een nog zwakkere eindfase van de eerste helft keken de Delftse studenten halverwege de inderdaad vrij stevige pot tegen een 10-6 achterstand aan. Paal Centraal knokte zich terug, kwam zelfs voor (14-13), maar verloor uiteindelijk met 15-14, mede door een omstreden gelijkmaker.


Tips? Jimmy.tigges@hetnet.nl

Eerstegraads lerarenopleiding kunnen op nog minder enthousiasme rekenen dan de rechten- en letterenstudies, schrijft de redactie. De oordelen van studenten en deskundigen lopen per masteropleiding overigens flink uiteen.

Universiteiten
Wageningen en Maastricht doen het niet alleen goed met hun bacheloronderwijs, maar hebben ook de beste universitaire masteropleidingen van Nederland. Zij hoeven alleen de Open Universiteit boven zich te dulden. Helemaal onderaan staan de twee Amsterdamse universiteiten en de Universiteit van Tilburg.

Hogescholen
De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen scoort het best in het – korte – lijstje van de vijf hogescholen met vier of meer beoordeelde masteropleidingen. Onderaan staat de Hogeschool van Amsterdam, waar studenten en deskundigen nog niet warm lopen voor het masteronderwijs.

Beste masters
De best beoordeelde hbo-master is typografie van de kunsthogeschool Artez. In het wetenschappelijk onderwijs is er bijna net zo veel waardering voor nanoscience aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op een schaal van nul tot honderd scoren beide ruim in de negentig.

Slechte cijfers
In de onderste regionen staan fashion strategy van – eveneens – Artez. Maar de universitaire eerstegraads lerarenopleiding talen in Nijmegen doen het ook niet zo best. Ook science education & communication van de TU Eindhoven krijgt slechte cijfers. Die opleidingen moeten het doen met veertig en 41 punten: minder dan de helft van de score waar de beste masteropleidingen op kunnen rekenen.

De oordelen zijn gebaseerd op de antwoorden van studenten in de Nationale Studenten Enquête en oordelen van deskundigen uit de accreditatie.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.