Campus

Ringvaart Regatta afgelast vanwege wind

Voor het eerst is de Ringvaart regatta afgelast vanwege te harde wind. Het zou de 42ste editie worden. “Het was de juiste beslissing”, zegt Laga-president Laila Youssifou.

Ongeveer achthonderd roeiers stonden klaar om vandaag de honderd kilometer lange roeimarathon af te leggen. Maar gistermiddag kregen ze het bericht dat de tocht niet doorging. De organisatie liet weten: “Wegens het slechte weer, kan de veiligheid van de deelnemers niet worden gegarandeerd. De organisatie heeft besloten dat het niet verantwoord is om het evenement te laten plaatsvinden. Het wordt ploegen verboden om te starten, er zijn geen uitzonderingen mogelijk.”


De organisatie van de Parthenon-EY Ringvaart Regatta heeft een noodscenario achter de hand, vertelt Laga-president Laila Youssifou over de telefoon. Toen gisteren bleek dat er vandaag windkracht 6 zou staan is besloten de roeimarathon af te blazen.


“Het kritische punt is De Kaag. Dat is een stuk open water, en het is voor roeiboten onverantwoord om daar bij die windkracht over te steken. Zelfs degene die voor ons daar een boeienlijn uitzet doet dat niet bij deze wind,” aldus Youssifou die zich bewust is dat het besluit in de Laga historie belandt. “Maar als ik zo naar buiten kijk, was het de juiste beslissing.”


Aan het eind van de dag gaat het feest bij Lijm & Cultuur wel door voor de medewerkers en sympathisanten. Alleen ontbreken de tenten en vindt het feest binnen plaats.

Impressie van de Ringvaart Regatta 2012. (Foto: Sam Rentmeester)
Wetenschapsredacteur Jos Wassink

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

j.w.wassink@tudelft.nl

Comments are closed.