Onderwijs

Regels voor wachtgeld worden weer strenger

Werknemers van universiteiten en hogescholen krijgen in de toekomst minder snel wachtgeld. In het jaar dat voorafgaat aan het ontslag moet iemand minstens 37 weken hebben gewerkt.

Dat was 26 weken. In het hbo wil minister Ritzen dat elke hogeschool meer verantwoordelijk wordt voor zijn uitkeringen. Minister Ritzen schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. Uit onderzoek blijkt dat de gehele onderwijssector steeds meer geld uitgeeft aan wachtgeld. Het tekort (exclusief het hoger onderwijs) stijgt dit jaar met 79 miljoen gulden. Vorig jaar was er al een tekort van 98 miljoen. Ritzen wil juist dat de uitgaven eindelijk eens fors gaan dalen. (HOP)

Pieter Evelein

Werknemers van universiteiten en hogescholen krijgen in de toekomst minder snel wachtgeld. In het jaar dat voorafgaat aan het ontslag moet iemand minstens 37 weken hebben gewerkt. Dat was 26 weken. In het hbo wil minister Ritzen dat elke hogeschool meer verantwoordelijk wordt voor zijn uitkeringen. Minister Ritzen schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. Uit onderzoek blijkt dat de gehele onderwijssector steeds meer geld uitgeeft aan wachtgeld. Het tekort (exclusief het hoger onderwijs) stijgt dit jaar met 79 miljoen gulden. Vorig jaar was er al een tekort van 98 miljoen. Ritzen wil juist dat de uitgaven eindelijk eens fors gaan dalen. (HOP)

Pieter Evelein

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.