Campus

Record aantal lopers bij campusrun

​Een recordaantal van 430 lopers deed woensdag 7 juni mee aan de campusrun. Ze haalden meer dan vijfduizend euro op voor het goede doel: Bewegen tegen kanker.

Lekker rennen door een zonnig Mekelpark. (Foto's: Connie van Uffelen)

Het evenement van studievereniging Gezelschap Leeghwater werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Studenten, TU-medewerkers en inwoners van Delft konden meedoen aan drie afstanden dwars door gebouwen van de TU: een serieuze 5 en 10 kilometer, maar ook een korte van 1,75 kilometer voor wie verkleed wilde met een biertje in de hand.


Het merendeel koos voor de langere afstanden en stoof er bij de start vandoor naar de Dreamhall om vervolgens langs Civiele Techniek en Geowetenschappen naar de Mekelweg te spurten.

Tijd voor wat water.

Halverwege de Mekelweg was er al een waterpost met stukjes banaan. Een enkeling nam daar rustig de tijd voor. Veel deelnemers vonden het nog wat te vroeg en liepen door naar het verste punt van de campus: het nieuwe pand van Technische Natuurwetenschappen aan de Van der Maasweg.


Na de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek kwamen veel lopers van de tien kilometer (tweemaal een rondje van vijf kilometer) de man met de hamer tegen bij Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. Harde tegenwind vol in het gezicht. “Hier kwam je bijna niet vooruit”, zegt eerstejaars student Industrieel Ontwerpen Justus Hermans. Nog even doorzetten: 3mE is de een na laatste faculteit.

Trapjes op en een warm onthaal bij Technische Natuurwetenschappen.

Via wat gangetjes en de grote hal van Industrieel Ontwerpen voerde het parcours naar de finish, even voorbij de Aula. 

Veel studenten zitten na de finish nog even uit te hijgen, maar: “Het is vet om op deze plek zo te lopen”, zegt Mathijs de Ruiter. “Het was goed te doen: niet te druk.” Het was vooral leuk om door je eigen faculteit te lopen, vindt Hermans. Hij haalde er 35 euro mee op en De Ruiter 30 euro.

Nieuwsredacteur Connie van Uffelen

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

c.j.c.vanuffelen@tudelft.nl

Comments are closed.