Opinie

Rabarber, mijn lievelingsgroente

Heerlijk fris en hij kan zowel rauw als gegaard en hartig of zoet gegeten worden. Helaas heeft rabarber een slechte reputatie.

Veel mensen denken bij rabarber aan een ouderwetse draderige compote of een zure rabarbertaart. Met dit verrassende recept dat tussen hartig en zoet in zit, hoop ik dat jullie deze heerlijke groente zullen omarmen.

Rabarber-amandelcake met geitenkaasspread
Benodigdheden: cakeblik; mixer met garde; garde
Ingrediënten voor de cake: 330 gram amandelspijs; 170 gram gemalen amandelen; 5 eieren; 50 gram bloem; 100 gram zachte boter; 200 gram
rabarber in blokjes van een centimeter.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de spijs samen met de boter in een mengkom en mix het geheel op lage stand glad. Voeg de gemalen amandelen toe samen met de bloem. Meng goed en voeg vervolgens de eieren toe. Meng de rabarber, zodra het geheel goed gemengd is, met een pollepel door het cakebeslag. Vet het cakeblik in en bekleed het blik met bakpapier. Vul het cakeblik tot minimaal twee centimeter onder de rand. Bak de cake in zestig minuten af in de oven. Check of hij gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake ondersteboven afkoelen.

Ingrediënten voor de geitenkaasspread: 125 gram zachte geitenkaas; 75 gram geitenyoghurt; 2 el rabarbercompôte.

Doe de geitenkaas en de yoghurt in een mengkom en roer het glad met de garde. Voeg nu de rabarbercompôte toe en meng kort. Snijd dikke plakken van de cake en smeer er een dikke laag van de geitenkaas spread op.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.