Kort

Productie Nuna11 van start

Het Vattenfall Solar Team is in Zwolle begonnen met de productie van een nieuwe zonneauto: Nuna11. Burgemeester Peter Snijders opende vrijdag 19 maart de productiehal en gaf daarmee het officiële startsein voor de bouw. Eind mei moet de nieuwe wagen uit de hal rollen.
Met Nuna11 wilde het team meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap zonneracen dat eens in de twee jaar in Australië wordt gehouden.
Die race is vanwege de pandemie afgelast, maar de auto niet bouwen is zonde, aldus team captain Christiaan Wiers. “Na een half jaar rekenen en ontwerpen, weten we precies hoe de ideale zonneauto er uit zou moeten komen te zien. We blijven hopen we dat we ons uiteindelijk in een echte race kunnen meten met onze concurrentie.”

(Foto: Vattenfall Solar Team)

Coronabubbel
De teamleden verblijven de komende zestien weken in Zwolle, waar ze vanuit een zelf opgelegde coronabubbel werken aan de wagen. Een bezoekje aan familie of vrienden zit er niet in; want raakt een van de teamleden besmet, dan komt de hele productie stil te liggen.
Details over het ontwerp zijn summier. Om concurrentie voor te blijven meldt het team alleen dat Nuna11 een driewieler wordt. De nieuwste zonnewagen wordt naar verwachting in juni gepresenteerd.

 

Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.