Kort

Ook compensatie voor bursalen

Promovendi met een beurs, ook wel bursalen genoemd, kunnen net als promovendi met een dienstverband compensatie krijgen van de TU Delft als zij vertraging hebben opgelopen door corona. Dat heeft de Graduate School in een nieuwsbrief laten weten.
Collegelid Rob Mudde zei op 17 juni tegen de ondernemingsraad dat het in eerste instantie aan de beursverstrekker – een extern fonds of een bedrijf – is om de vertraging te compenseren. Pas als dat niet lukt, neemt de TU dat op zich. Net als bij andere promovendi ligt het initiatief voor een aanvraag bij de leidinggevende. Daarna beslist de decaan. De diensten human resources en finance controleren of de aanvraag aan de criteria voldoet. Zo ja, dan zal de compensatie bestaan uit een kortlopend dienstverband van drie maanden ter hoogte van de standaardbeurs.
Volgens de officiële cijfers van juni 2021 waren er op dat moment 542 bursalen aan de TU geregistreerd. Het werkelijke aantal kan hoger liggen, doordat bursalen niet altijd centraal zijn geregistreerd. (SB)

Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.