Onderwijs

Nieuwe turnclub meteen succesvol

Studenten Daan Vermeij en Carla Velraeds hebben respectievelijk een zilveren en gouden medaille gewonnen op de Nederlandse studenten turncompetitie afgelopen zaterdag in Rotterdam. De medaillewinnaars turnen bij de pas twee maanden geleden opgerichte Delftse studenten turnvereniging Pegasus.

,

Bij de heren waren de resultaten van student civiele techniek Daan Vermeij goed voor een tweede plaats op niveau 1. Carla Velraeds, studente werktuigbouwkunde, zorgde voor de tweede medaille voor Pegasus. Zij werd eerste op niveau 3a.

Tijdens de Nederlandse studenten turncompetitie (NSTC) kunnen studenten  op hun eigen niveau turnen. Er zijn vier niveaus, waarvan niveau 1 het hoogst is. In totaal gingen er zes studenten van Pegasus richting Rotterdam. De vereniging is officieel nog maar twee maanden oud en de NSTC was de eerste competitie waar de studenten aan deelnamen.

De NSTC vindt twee keer per jaar plaats. De volgende is op 14 maart 2009 in Eindhoven. Pegasus is van plan om dan ook mee te doen. De studenten trainen nu één keer per week, maar willen vaker trainen, liefst in het sportcentrum.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.