Kort

Nieuwe namen bij Medical Delta

Ze hebben allemaal een indrukwekkende staat van dienst aan een van de deelnemende centra: TU Delft, Erasmus Medisch Centrum of het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Maar afgelopen maand hebben ze er een benoeming bijgekregen; met één been in de techniek en het andere in de kliniek. Dat typeert de Medical Delta (MD)-hoogleraren. Met de jongste aanvulling van maar liefst negen hoogleraren op het Medical Delta congres van 2 november komt het totale aantal op 22 dubbelaanstellingen, waarvan sommige driedubbel. De nieuwe benoemingen zijn:

  • Prof.dr. Andrea Evers, gezondheidspsychologe bij het MD-onderzoek naar eHealth en zelfzorg. Verbonden aan TU Delft, LUMC en Erasmus MC.
  • Prof.dr. Natasja de Groot, cardioloog en elektrofysioloog bij het MD-onderzoekscentrum naar hartritmestoornissen. Verbonden aan TU Delft en Erasmus MC.
  • Prof.dr.ir. Wouter Serdijn, bio-elektronica bij het MD-onderzoekscentrum naar hartritmestoornissen. Verbonden aan TU Delft en Erasmus MC.
  • Prof.dr.ir. Jaap Harlaar, biomechanica bij de MD-onderzoeksprogramma naar verbetering van mobiliteit door technologie. Verbonden aan TU Delft, LUMC en Erasmus MC.
  • Prof.dr. Marco van Vulpen, directeur HollandPTC protonenkliniek. Betrokken bij het MD-programma voor beoordeling van gezondheidstechnologie (Health Technology Assessment, HTA). Verbonden aan TU Delft, LUMC en Erasmus MC.
  • Prof.dr. Mischa Hoogeman, medisch fysicus bij HollandPTC protonenkliniek. Betrokken bij het MD-programma voor beoordeling van gezondheidstechnologie (Health Technology Asessment, HTA). Verbonden aan TU Delft en Erasmus MC.
  • Prof.dr. Gerjo van Osch, bindweefsel- en kraakbeenspecialist bij het MD-programma voor regeneratieve geneeskunde. Verbonden aan TU Delft en Erasmus MC.
  • Prof.dr.ir. Marcel Reinders, specialist bio-informatica bij het MD-onderzoeksprogramma monitoring bij hersenziekten. Verbonden aan TU Delft en LUMC.
  • Prof.dr. Andrew Webb, radiologie en MRI bij de MD-onderzoeksgroep voor diagnose van dementie en beroerte. Verbonden aan LUMC en TU Delft.

(Foto’s: Medical Delta, bewerking: Delta)

Wetenschapsredacteur Jos Wassink

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

j.w.wassink@tudelft.nl

Comments are closed.