Kort

Nieuwbouw TNW af in 2026 of later

Het nieuwe gebouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) is op zijn vroegst eind 2026 af. Decaan Paulien Herder maakte dat bekend tijdens een online nieuwjaarsbijeenkomst voor TNW-medewerkers.

Physics, zoals de TU het nieuwe gebouw noemt, komt te staan in het Kluyvergebied in de buurt van TNW Zuid en het reactorinstituut. ‘De meest geschikte locatie hiervoor is de huidige locatie van de afdeling Logistiek en Milieu (een facilitaire afdeling). Op deze plek zijn de meest trillingsarme gronden in het gebied; wat heel belangrijk is voor het trillingsgevoelige onderzoek dat bij TNW plaatsvindt. De afdeling Logistiek en Milieu komt in een nieuw gebouw iets verderop in dit gebied’, schrijft de afdeling Campus and Real Estate (CRE) op een TU-website over de campus.

In het gebouw komen alle onderwijs- en onderzoeksgroepen en de facultaire ondersteuning die nu in het gebouw aan de Lorentzweg gevestigd zijn. Hoe het gebouw er precies uit komt te zien is nog niet bekend, maar Herder liet tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst wel een aantal schetsen zien. Daarop is te zien dat het gebouw waarschijnlijk drie verdiepingen krijgt. Volgens Herder komen op de eerste verdieping alle laboratoria, is de tweede verdieping ingericht voor onderwijs en komen op de derde verdieping alle andere TNW-afdelingen die naar het gebouw verhuizen. Na de bijeenkomst ontvingen TNW-medewerkers een enquête over het ruimtegebruik nu en in de toekomst. (Lees verder onder de foto)

Het huidige gebouw aan de Mekelweg wordt gerenoveerd wanneer alle afdelingen er uit zijn verhuisd en het leeg staat. “Hoe dat er precies uit gaat zien en wat daarin komt, is nu nog onduidelijk”, laat een woordvoerder van CRE weten. 

De faculteit houdt er rekening mee dat het nieuwe TNW-gebouw later dan 2026 af is. “Gezien de ontwikkelingen in de bouwwereld”, aldus Herder. (AB)

Nieuwsredacteur Annebelle de Bruijn

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

a.m.debruijn@tudelft.nl

Comments are closed.