Wetenschap

Medical Delta-netwerk breidt uit

De elf nieuwe gezichten in het Medical Delta netwerk. Zie link voor namen en onderzoeksveld. (Foto: Medical Delta)

De inauguratie van negen Medical Delta-hoogleraren en twee Medical Delta-lectoren (een noviteit) vond plaats tijdens de Medical Delta-conferentie in de Rotterdamse Laurenskerk afgelopen dinsdag 14 november. De organisatie bracht een lijst uit met namen en onderzoeksvelden van de nieuwe leden.

Personeelstekorten, een toenemende zorgvraag, zorgsystemen die vastlopen: op steeds meer gebieden is het voorspelde zorginfarct inmiddels voelbaar, stelt Medical Delta. Als antwoord presenteerde de organisatie de nieuwe visie, missie en strategie die gebaseerd zijn op transdisciplinair samenwerken. Niet alleen tussen wetenschappelijke disciplines, of tussen wetenschap en zorgorganisaties, overheden en bedrijven, maar ook samen met zorgprofessionals en patiënten.

De nieuwe programmering van Medical Delta zal vanaf medio 2024 van start gaan en concentreert zich rondom zogenoemde ‘societies’. Deze societies vormen zich in eerste instantie op de thema’s ‘Zorg’, ‘Preventie’, ‘Transformatie’ en ‘Vergroening’.

Wetenschapsredacteur Jos Wassink

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

j.w.wassink@tudelft.nl

Comments are closed.