Campus

Medezeggenschap zoekt kandidaten

De medezeggenschapsraden voor TU-medewerkers – de centrale en de lokale – hebben hun laatste offensief ingezet op zoek naar kandidaten voor de aanstaande verkiezingen.

(Foto: Bas Koppe)

In nieuwsbrieven, op intranet en met een opblaasboog voor de ingang van het aula-restaurant wordt medewerkers gevraagd zich te melden als kandidaat voor de medezeggenschapsverkiezingen. Voor geïnteresseerden met twijfel zijn her en der bijeenkomsten, zoals een online sessie voor de onderdeelcommissie (odc) van de universiteitsdienst (UD) op 31 augustus.

Op dit moment is er geen vaststaand beeld van het aantal belangstellenden voor de odc’s, omdat aanmeldingen binnendruppelen, laat ondernemingsraadvoorzitter Menno Blaauw weten. Het verleden laat echter zien dat er vaak mensen te kort zijn, zelfs zo veel dat odc-verkiezingen niet doorgaan. Drie jaar geleden – verkiezingen zijn elke drie jaar – was dat bij acht van de tien odc’s het geval.

De ondernemingsraad is ook op zoek naar nieuwe mensen, al zijn er volgens voorzitter Menno Blaauw al ruim dertig kandidaten voor 25 zetels en verwacht hij er meer. Dat komt mede doordat een nieuwe fractie zich heeft gemeld, één die zich richt op promovendi en postdocs: Young Researchers Impact. In de huidige or zit geen enkele promovendus en de nieuwe fractie wil dat veranderen om zo jonge onderzoekers beter te vertegenwoordigen. De andere fracties zijn Academisch Belang, Democratisch Beleid en FNV.

‘De verkiezingen gaan echt wat voorstellen!’, schrijft Blaauw in een mail aan Delta. Ook dat is wel eens anders geweest. Zes jaar geleden waren er geen or-verkiezingen wegens een gebrek aan kandidaten. Drie jaar geleden spande het er tot het einde van de inschrijftermijn om of dat weer zou gaan gebeuren.

  • Aanmelden voor de or en de odc’s kan tot en met 3 september.
  • De verkiezingen zijn op 3 en 4 oktober.
  • Meer informatie is te vinden op intranet.
Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.