Kort

LSVb: ‘Praten met minister nu zinloos’

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) weigert nog langer met de minister van Onderwijs over de studiefinanciering praten. De vakbond nodigt hem uit om zaterdag naar het protest in Amsterdam te komen. “We voeren al jaren constructief gesprekken over studiefinanciering”, zegt voorzitter Ama Boahene, “maar het resultaat blijft dat er te weinig geld is om echt iets aan de problemen van studenten te doen. Dan heeft weer een gesprek voeren geen zin.”

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), de andere landelijke belangenorganisatie, gaat wel naar het ministerie. “Ik snap de teleurstelling van de LSVb heel goed; die hebben wij ook”, zegt voorzitter Lisanne de Roos. Toch wil ze in gesprek blijven. “We hebben niet de illusie dat we er een paar miljard bij gaan lobbyen, maar we willen de zorgen van studenten bij de minister brengen.”

Niet tornen
In debatten bleek dat het kabinet niet wil tornen aan de vastgestelde bedragen. De totale kosten voor de basisbeurs en aanvullende beurs mogen niet hoger uitvallen dan de coalitie heeft bepaald. Hetzelfde geldt voor de tegemoetkoming aan ‘pechstudenten’. (HOP, BB)

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.