Campus

Ja/Nee

De TU stapt over op ecologische onkruidbestrijding. Sensorgestuurde karretjes spuiten geen gif, maar water van 98 graden Celsius over ongewenste plantjes.

De groenvoorziening van de TU heeft vorige week nog een rondje Technopolis gedaan. Deze methode is arbeidsintensiever dan spuiten met chemicaliën, legt teamleider groenvoorziening René Hoonhout uit.

1 De groenvoorziening gebruikt helemaal geen gif meer.
nee

2 Ecologische onkruidbestrijding is minder effectief dan chemicaliën.
ja

3 De TU stapt helemaal over naar een ecologische bestrijding van onkruid.
ja

4 Ecologisch werken is gezonder voor de medewerkers van de groenvoorziening.
nee

5 Op welke stelling wil je terugkomen?
“Op stelling 4. Als je alles meeneemt – CO2- en fijnstofuitstoot, de zwaarte van het werk – dan kun je niet algemeen stellen dat ecologisch werken beter is voor de medewerkers. Ook bij borstelen gebruik je geen chemicaliën, maar er komt veel stof vrij. Of neem de eikenprocessierups, waar we mee te kampen hebben. Die kun je met chemicaliën bestrijden. Doe je dat niet, dan is het nog schadelijker, omdat de haren van de rups irriterend zijn. De onkruidbestrijding met heet water is natuurlijk wel veilig. Daarmee testen we nu op Technopolis. Op de campus rijden we nog met chemicaliën. We doen drie keer per jaar een ronde. Dat zal met de nieuwe methode meer worden, omdat heet water minder effectief is.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.