Campus

Ja/Nee

Verantwoord innoveren is het onderwerp van de eerste minor van LDE, het samenwerkingsverband tussen de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam. De minor is inmiddels gestart en loopt in de eerste twee kwartalen, als proef.

De twaalf deelnemende studenten én docenten komen van alle drie de universiteiten. Delft verzorgt vakken als ‘responsible management of risk and safety’. Leiden geeft bijvoorbeeld ‘ethics, culture and biotechnology’. Rotterdam neemt onder meer ‘responsible innovation management’ voor haar rekening. Henk Zandvoort, universitair hoofddocent bij Techniek, Bestuur en Management is coördinator.

 1. De studenten komen voor de colleges in alle drie de steden.
  ja
 2. De studenten uit Delft herken ik meteen.
  nee 
 3. Zijn de negatieve gevolgen van technologische innovaties honderd procent te voorspellen?
  nee
 4. Ook de docenten van de drie universiteiten kunnen veel van elkaar leren.
  ja
 5. Op welke stelling wil je terugkomen?
  ““Op vraag 2. In de projectgroepen blijkt dat de studenten van de drie universiteiten heel verschillende achtergronden en kennis hebben. Dat leidt tot wederzijds aanvullende inbreng. De interactie en samenwerking zijn één van de waardevolle aspecten van deze multidisciplinaire, verbredende minor. In de projectgroepen werken gemengde teams aan een echte case op het gebied van (responsible) innovation. Voor dit jaar zijn die cases: whole genome sequencing and personalised medicine, Google Glass en de Tweede Maasvlakte. Studenten zijn verzekerd van inbreng en terugkoppeling, niet alleen van docenten van de drie universiteiten, maar ook van de opdrachtgevers zelf.”

  Meer info

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.