Campus

India

In deze rubriek treffen we mensen die onderweg zijn. Deze week is dat afgestudeerd technisch bestuurskundige David Bijl op de trap van de bibliotheek.

Wat ben je aan het doen?
“Ik ben bezig met het voorbereiden van een researchplan voor een artikel over EU-beleid. Het is voor een soort kleine promovendi-aanstelling, maar dan maar voor één paper. Ik ga over een paar maanden naar India. Hiermee wil ik die periode overbruggen.”

Wat ga je in India doen?
“Werken bij een middelgroot bedrijf, hen helpen bij het implementeren van verschillende systemen.”

Hoe kom je daar terecht?
“Ik deed in hetzelfde bedrijf afstudeeronderzoek. Ze hebben er een heel westerse stijl, zeker in vergelijking met andere Indiase bedrijven.”

Kun je het verschil in stijl aangeven?
“In het westen kijken wij veel naar wat je goed kan, in plaats van naar wie je familieleden zijn. We hebben meer oog voor kwaliteit. Het motto daar is ‘als het maar een beetje werkt of verkoopt, dan is het goed’. Hier denken we veel meer na over hoe lang het product meegaat en of dingen er wel perfect uitzien.”

Hoe lang ga je erheen?
“Voor een paar jaartjes. Daarna ga ik weer terug naar Nederland, denk ik. Woonruimte heb ik al geregeld. Ik ken er al mensen. Jonge gasten uit het middelmanagement, onder wie ook een aantal westerlingen.”

Hoe is je tijd in Delft bevallen?
“Goed. Ik ben actief lid geweest bij studentenvereniging CSR. Daar heb ik niets groots gedaan, wel een heel aantal kleine commissies.”

Vanavond nog plannen?
“Ik ga een goed boek lezen. Het wordt een boek over het Benedictijnse leven. Dat is een oude monniksorde. Deze schrijver probeert dat nu in zijn moderne leven toe te passen. Een beetje lifestyle, dus.”

”Ik ga heel veel lol maken met nieuwe vrienden. Ik vond de eerste bouwkundecolleges wel tof. Alleen een beetje chaotisch, want we hebben op veel verschillende plekken college. Maar dat kan uiteindelijk ook wel leuk zijn. Ik heb voor Delft gekozen, omdat ik hier meer echt kan ontwerpen en in Eindhoven niet. Delft is wel een erg kleine stad. Ik ben geen lid geworden, ik denk dat ik zelf genoeg leuke mensen tegenkom.”
 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.