Wetenschap

Hyperloopbedrijven bundelen krachten

De Delft Hyperloop wordt ondersteboven getest. (Foto: Delft Hyperloop)

Delft kent Hyperloop One en Hardt, maar binnen Europa zijn er zeven bedrijven die aan de ontwikkeling van een hyperloopsysteem werken – een trein in een vacuümbuis die net zo snel gaat als een verkeersvliegtuig. Eind vorig jaar zetten ze hun handtekening onder The Hyperloop Association – een aanspreekpunt, belangenbehartiger en vraagbaak ineen.

De Hyperloop Associatie zal in Brussel nauw samenwerken met de Europese Commissie, het Europees Parlement, en Europe’s Rail Joint Undertaking. Ook zal de associatie contact zoeken met belanghebbenden uit de industrie, onderzoekscentra en de academische wereld.

Ben Paczek, ceo en oprichter van het bedrijf Nevomo, is gekozen als voorzitter van de Hyperloop Associatie. De start-up Nevomo ontwikkelt in Polen een magnetische zweeftrein. Paczek verklaarde in de komende maanden belangrijke stappen te verwachten: “De Europese Commissie zal een begin maken met een regelgevend kader voor hyperloop, wat een belangrijke mijlpaal is voor de industrie. Niet alleen in Europa, maar ook wereldwijd.”

Wetenschapsredacteur Jos Wassink

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

j.w.wassink@tudelft.nl

Comments are closed.