Campus

Gezond eten

Of je nu net begonnen bent aan je studie, of je bent al wat langer bezig, het is wel weer tijd om iets anders met je leven te doen. Maar hoe duik je in de boeken als je nog met je hoofd op vakantie bent.

Of als je nog in een pruttelende spiraal van alcohol en shoarma zit. Ik kan je niet aan het sporten en vroeg naar je bed krijgen, maar misschien kan ik je wel wat gezonder laten eten.

Gebakken garnalen met simpele tzatziki-dip en salade

Nodig: snijplank, mes, bakpan, bakjes

Ingrediënten: garnalen (gepeld), limoen, kikkererwten (geweekt) , mais, ijsbergsla, komkommer, Griekse yoghurt, olie, zout en peper, 4 tenen knoflook, cayennepeper, kruiden naar smaak.

Dit recept is meer een guideline, omdat het vooral om je eigen smaak gaat. Snij 4 tenen knoflook zeer fijn. Marineer de garnalen voor minimaal 30 minuten in 2/3 van de fijngesneden knoflook, olie en een beetje cayennepeper. Snij komkommer in kleine blokjes van ongeveer 5 bij 5 millimeter. Meng de komkommer met yoghurt en wat olie en de rest van de fijngesneden knoflook. Ik ben zelf geen dille-persoon, maar als je wilt, kan je dat toevoegen. Zout en peper naar eigen smaak. Voeg misschien een klein beetje water toe om de tzatziki wat meer een saus te maken.

Bak de garnalen kort in een hete pan en knijp er vlak voor je ze uit de pan haalt wat limoensap overheen. Stel de salade naar eigen inzicht samen. Lekker met wat brood erbij. 

Met geslepen messen,

Job Hogewoning

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.