Kort

Geen uitstel promoties

De TU Delft verwacht dat promovendi en postdocs hun onderzoek binnen de gestelde termijn afronden, ondanks de coronacrisis. Dat zegt Jan Dirk Jansen, decaan van Civiele Techniek en Geowetenschappen en voorzitter van de Covid-19-werkgroep die gaat over financiën. In onderstaande video zegt hij dat er nu sprake is van bijzondere omstandigheden, maar dat die er vaak zijn. Tegenslagen horen volgens hem bij onderzoek. De coronacrisis is volgens hem ook zo’n tegenslag, ‘een ongeplande en een hele serieuze’. 
Promovendi van vier faculteiten van de TU Delft vragen minister van Onderwijs Van Engelshoven in een petitie juist om verlenging van hun contracten, omdat zij door de coronacrisis vertraging vrezen op te lopen. 
Jansen zegt de zorgen van promovendi en postdocs te begrijpen, en ‘niet direct weg te kunnen nemen’. “We gaan er met medewerking van de promovendi en postdocs alles aan doen om te zorgen dat die projecten op tijd worden afgerond. Uiteraard voelen we ons verantwoordelijk voor goede oplossingen, voor de inhoud van het onderzoek maar vooral ook voor de mensen die dat onderzoek doen.” (SB)

Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.