Onderwijs

Fijn

Het door Virgiel georganiseerde Fijn Festival moest een geheel verzorgde dag worden met van alles wat. Een dag voor iedereen in het prachtige Haagse Zuiderpark.

Met uiteraard muziek, van onder meer Racoon en Voicst, maar ook fotografie en sketches van Bier en Brood, schilderactiviteiten en ‘interactieve dingen’. Het lijkt allemaal wat voorbij te zijn gegaan aan dit stel. Dat had vooral veel aandacht voor elkaar. Volgens de organisatie was het met 2500 bezoekers en een opbrengst van 20 duizend euro voor OneMen een geslaagde dag.

Hard gestudeerd vorige week?
“Niet echt. Ik heb dit weekend wat gedaan en vanmorgen even in de trein. Toch heb ik alles wel doorgelezen en wat oude tentamens bekeken.”

In de trein? Woon je niet in Delft?“Nee, ik woon nu in Utrecht. Ik heb wel in Delft gewoond, maar ik had het eigenlijk wel een beetje gezien hier. Ik ga daarom mijn master niet in Delft doen.” 

Waarom niet?“Ik voel me hier niet echt thuis. Ik heb het gevoel dat ik anders tegen dingen aankijk dan de mensen hier. Bovendien spreekt de manier van onderwijs me niet erg aan. Het is allemaal veel te globaal en de vakken sluiten niet erg goed op elkaar aan. Maar het is natuurlijk ook gewoon een leuke uitdaging om ergens anders aan de slag te gaan.” 

Loop je nog een beetje nominaal?“Nee, ik loop nu een jaar achter. Dat komt gedeeltelijk omdat ik een paar dingen niet gehaald heb, maar ik heb ook een half jaar thuisgezeten met een burn-out. Dat kwam omdat ik te veel dingen naast mijn studie deed. Zo speelde ik bijvoorbeeld trompet. Om dan vormbehoud te hebben, moet je elke dag oefenen. Ik speelde bij verschillende orkesten en ensembles, onder andere bij Krashna Musica en de Big Band van het Delfts Studenten Corps. Verder had ik een eigen band. Uiteindelijk werd dat allemaal wat te veel, dus dat doe ik nu niet meer.”

Gaat het lukken met je tentamen?“Ja hoor, dit soort vakken is niet zo lastig, heb ik ervaren. Het moet wel lukken, dus.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.