Onderwijs

Fiets al na twee weken weggehaald bij station

Ongebruikte fietsen die stallingen bezet houden bij station Delft zijn de gemeente een doorn in het oog. Daarom verkort ze de stallingsduur tot twee weken.


De gemeente houdt tegenwoordig het hele jaar door weesfietsenacties. Daarbij hangt ze touwtjes tussen de spaken van fietsen die in de rekken rondom NS-station Delft zijn gestald. Als dat touwtje er vier weken later nog hangt, gaat de betreffende fiets naar het Fietsdepot Haaglanden in Den Haag. Daar kan de eigenaar zijn tweewieler tegen betaling van 25 euro ophalen.



De gemeente verkort na de zomervakantie de periode van tussen het ophangen van de touwtjes en de controle van vier naar twee weken. Dat zal niet meteen na de vakantie zijn, omdat de maatregel eerst volgens de wettelijke regels bekend moet worden gemaakt. Door de maatregel komen er volgens de gemeente ‘meer vrije stallingsplaatsen beschikbaar en wordt een ongehinderde en veilige doorgang rond het station bevorderd’. “Door de werkzaamheden in het stationsgebied is de ruimte om fietsen te kunnen stallen beperkt.”



Bij de laatste weesfietsenactie haalde de gemeente 240 fietsen weg bij het station. In 2012 haalde maar 2 procent van de eigenaren hun fiets weer op. Overigens worden fietsen die buiten de rekken staan sowieso verwijderd.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.