Een goede voorbereiding is het halve werk. Met het kerstdiner wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Ga dus niet naar de visbanken of de slager. Dat kost handenvol geld en de gemiddelde huisgenoot eet liever veel dan goed.
Vraag in plaats daarvan de HJ om de folders van de Aldi of Basismarkt te halen. Daar krijg je veel voor weinig, zeker als je een aanbieding neemt. Vervolgens laat je een willekeurige huisgenoot ophalen wat je uitgezocht hebt, als die toch in de buurt van de supermarkt is. Gooi je buit in de vriezer. Wacht nu rustig af tot je huisgenoten met het plan voor een kerstdiner komen. Neem niet het initiatief! Straks zit je nog met verantwoordelijkheden.
Ik haal altijd het meeste genoegen uit een goede verhouding tussen inspanning en kwaliteit. Omdat kwaliteit niet voor iedereen is weggelegd, is het de beste zet om zo makkelijk mogelijk te koken. Gooi de vis of het vlees in een koekenpan en schroei het snel dicht. Zet het vuur zo hoog mogelijk; dan ben je sneller klaar. Denk erom, jij bent nu de baas over het vuur! Om gezeur over al te rood vlees van al te bezorgde huisgenoten te voorkomen bak je het een halfuur. Aan elke kant.
Of het nu vlees is of vis, na het bakken gooien we veel knoflook en ui erbij. Daarna tomatenblokjes. Lekker Spaans, dus sexy eten. Kom jij weer exotisch voor de dag. Mocht je het vermoeden hebben dat het vlees wat taai (ik zeg zelf liever diepgaar) is geworden: alcohol toevoegen. Veel port of wijn verdooft de smaakpapillen van je huisgenoten. Niet te vroeg toevoegen, want dan verdampt alle alcohol. En dat is zonde.
Overigens, de aardappelen en groente had je natuurlijk al aan het begin in de oude snelkookpan van je moeder gegooid (Tip! Elke moeder heeft nog een oude snelkookpan in een vergeten hoekje onder het aanrecht). Een kookwekker is niet nodig. Jij hebt gevoel voor koken. Als de groenten grijs zijn, zijn ze zeker klaar. Vergeet niet om er een sausje over te leggen, dan proeft niemand de groente. Dat scheelt gezeur.
En wat je partner voor het diner betreft: met dates is het net als met koken, je moet het doen met wat je in huis hebt. Ik ga meestal met een huisgenoot. Lekker makkelijk én goedkoop.
Eet smakelijk.
Een goede voorbereiding is het halve werk. Met het kerstdiner wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Ga dus niet naar de visbanken of de slager. Dat kost handenvol geld en de gemiddelde huisgenoot eet liever veel dan goed. Vraag in plaats daarvan de HJ om de folders van de Aldi of Basismarkt te halen. Daar krijg je veel voor weinig, zeker als je een aanbieding neemt. Vervolgens laat je een willekeurige huisgenoot ophalen wat je uitgezocht hebt, als die toch in de buurt van de supermarkt is. Gooi je buit in de vriezer. Wacht nu rustig af tot je huisgenoten met het plan voor een kerstdiner komen. Neem niet het initiatief! Straks zit je nog met verantwoordelijkheden.
Ik haal altijd het meeste genoegen uit een goede verhouding tussen inspanning en kwaliteit. Omdat kwaliteit niet voor iedereen is weggelegd, is het de beste zet om zo makkelijk mogelijk te koken. Gooi de vis of het vlees in een koekenpan en schroei het snel dicht. Zet het vuur zo hoog mogelijk; dan ben je sneller klaar. Denk erom, jij bent nu de baas over het vuur! Om gezeur over al te rood vlees van al te bezorgde huisgenoten te voorkomen bak je het een halfuur. Aan elke kant.
Of het nu vlees is of vis, na het bakken gooien we veel knoflook en ui erbij. Daarna tomatenblokjes. Lekker Spaans, dus sexy eten. Kom jij weer exotisch voor de dag. Mocht je het vermoeden hebben dat het vlees wat taai (ik zeg zelf liever diepgaar) is geworden: alcohol toevoegen. Veel port of wijn verdooft de smaakpapillen van je huisgenoten. Niet te vroeg toevoegen, want dan verdampt alle alcohol. En dat is zonde.
Overigens, de aardappelen en groente had je natuurlijk al aan het begin in de oude snelkookpan van je moeder gegooid (Tip! Elke moeder heeft nog een oude snelkookpan in een vergeten hoekje onder het aanrecht). Een kookwekker is niet nodig. Jij hebt gevoel voor koken. Als de groenten grijs zijn, zijn ze zeker klaar. Vergeet niet om er een sausje over te leggen, dan proeft niemand de groente. Dat scheelt gezeur.
En wat je partner voor het diner betreft: met dates is het net als met koken, je moet het doen met wat je in huis hebt. Ik ga meestal met een huisgenoot. Lekker makkelijk én goedkoop.
Eet smakelijk.
Comments are closed.