Campus

Is er te veel te doen in Delft?

Het kan niet op deze week in Delft. Ons eigen International Festival of Technology, de Research Exhibition, kunst in de gracht. En ook het Fringe Festival is in volle gang.

Een van de vele voorstellingen op Delft Fringe. (Foto: Fringe)

Tijdens het jaarlijks terugkerende Fringe festival kun je op onverwachte plekken in de stad voorstellingen van nieuwe theatermakers zien. De voorstellingen duren maximaal dertig minuten, waardoor je op een avond verschillende artiesten kunt zien optreden.


Nee, dat er zoveel andere activiteiten zijn in de stad, vindt Fringe-directeur Roel Funcken geen probleem. “Het is goed dat Delft kan laten zien wat hier op technisch en cultureel gebied te doen is”, vertelt hij. “Het is een kruisbestuiving. De identiteit van de festivals is zo verschillend dat de verschillende activiteiten elkaar niet bijten. Wij vertellen onze gasten over de Night Tour van het IFoT, en het IFoT vertelt weer wat over Fringe.” Het festival heeft 23 locaties, maar welke plekken zijn nou het meest bijzonder?


Delftse Molen de Roos


“Een heel bijzondere locatie dit jaar is de molen. Met een trapje moet het publiek naar boven waar verschillende theatervoorstellingen zijn.”


De Molen is theaterdecor in de weekenden, dus nog op 9 en 10 juni. Zes verschillende kunstenaars vinden hier hun podium, van zang tot poëzie en cabaret. Zoals VIER, een groep van vier jonge zangers die in verschillende talen en genres zingen. Of Fenneke Dam met Zelfverzonnen Drukte, een cabaretvoorstelling voor 18+.


Woonboot Oostpoort


“Een locatie die nieuw is en waar ik erg naar uitkijk, is de woonboot. Deze ligt aan Zuidergracht 13 en is bijna de hele week locatie van Fringe.”


De woonboot staat in het teken van muzikale theatervoorstellingen. Jasper Smit speelt volwassen cabaretliedjes voor kinderen van 4 tot 10 jaar, Dan Tien in de Lucht is een kleinkunstshow door vier meiden die muziek afwisselen met toneelscènes. Verder zingt Annemarie Brijder over alles wat ze niet snapt, van online daten tot het NOS Journaal. Niké Mulder heeft het over haar zoektocht naar Surinaamse Roots.


Roeivereniging De Delftse Sport


“Dit is een heel mooie plek, die uitkijkt over het water. Het ligt bij het Oostplantsoen.”


Op de roeivereniging zijn in de weekenden drie verschillende voorstellingen te zien. Sjors en Ruud gaan elkaar te lijf met klassieke theaterteksten, koppen van Nu.nl en humor. Grupo is juist niet een voorstelling over geweld, maar over verbinden. Op zaterdag 10 en zondag 11 juni komt Jehee Vertelt live een hoorspel opnemen. Zin om te helpen? Alle hulp is welkom bij dit hoorspel, want ze komen nog wat handen tekort.


Het Delft Fringe Festival is nog te bezoeken tot en met 11 juni. Kijk voor meer informatie zoals prijzen en speeltijden op de website.


Roos van Tongeren / Redacteur

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.