Campus

Eigen recept (deel 1)

Waarde lezer! Al even schrijf ik op deze plek, en al even zijn wij samen aan ons culinaire avontuur bezig.
We hebben de basics van de keuken getackeld, en ik heb er veel plezier in om verhalen te vertellen over de keuken.

Eén verhaal heb ik nog voor mij gehouden: mijn eigen verhaal.
In de komende twee nummers geef ik een van mijn meest dierbare recepten prijs. Het is in de basis mijn eerste zelfbedachte recept en het recept waarmee ik bij Masterchef 2010 door de audities kwam. Let op, dit is een complex gerecht met veel elementen. Het idee is dat je mijn lessen in de praktijk brengt en de basisreceptuur gebruikt voor andere dingen. De kenners weten al waar ik heen wil, voor de rest van de lezers: hierbij mijn recept voor:


Coquilles met pastinaakpuree en basilicumolie

 


Voor 4 personen

Moeilijkheidsgraad: Het sap is het persen waard

Materiaal: koekenpan 2x, kookpan, blender, zeef, pannenlik, pipet om mee te druppelen, meerdere schalen en bakken, melkschuim opklopper 

Ingrediënten: 4 verse coquilles, peper , zout, olie om in te bakken, blok spek (gerookt), lamsoor of een ander kelp soort

Pastinaakpuree: 4 pastinaken, 100 gr boter, 100 ml room

Citroenparels: agar agar 10 gr, sap van 3 citroenen (ca. 100 ml), water (100 ml), 1 liter olie om in te druppelen

Basilicumolie: 3 bossen verse basilicum, 300 ml goede olijfolie

Pastinaakschuim: volle melk, snijafval van de pastinaak


Volgende keer de receptuur, haal alvast alles in huis en speculeer over wat er gaat gebeuren. 


Met geslepen messen,

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.