Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Campus

Eigen recept (deel 1)

Waarde lezer! Al even schrijf ik op deze plek, en al even zijn wij samen aan ons culinaire avontuur bezig.
We hebben de basics van de keuken getackeld, en ik heb er veel plezier in om verhalen te vertellen over de keuken.

Eén verhaal heb ik nog voor mij gehouden: mijn eigen verhaal.
In de komende twee nummers geef ik een van mijn meest dierbare recepten prijs. Het is in de basis mijn eerste zelfbedachte recept en het recept waarmee ik bij Masterchef 2010 door de audities kwam. Let op, dit is een complex gerecht met veel elementen. Het idee is dat je mijn lessen in de praktijk brengt en de basisreceptuur gebruikt voor andere dingen. De kenners weten al waar ik heen wil, voor de rest van de lezers: hierbij mijn recept voor:


Coquilles met pastinaakpuree en basilicumolie

 


Voor 4 personen

Moeilijkheidsgraad: Het sap is het persen waard

Materiaal: koekenpan 2x, kookpan, blender, zeef, pannenlik, pipet om mee te druppelen, meerdere schalen en bakken, melkschuim opklopper 

Ingrediënten: 4 verse coquilles, peper , zout, olie om in te bakken, blok spek (gerookt), lamsoor of een ander kelp soort

Pastinaakpuree: 4 pastinaken, 100 gr boter, 100 ml room

Citroenparels: agar agar 10 gr, sap van 3 citroenen (ca. 100 ml), water (100 ml), 1 liter olie om in te druppelen

Basilicumolie: 3 bossen verse basilicum, 300 ml goede olijfolie

Pastinaakschuim: volle melk, snijafval van de pastinaak


Volgende keer de receptuur, haal alvast alles in huis en speculeer over wat er gaat gebeuren. 


Met geslepen messen,

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.