Campus

​In een gespreid, kunstig bedje

Een weekend vol muziek, theater, dans, beeldende kunst – en blijf je gezellig slapen? De alweer vijftiende editie van het Rotterdamse festival Motel Mozaïque wil zijn bezoekers ontvangen zoals je vrienden ontvangt, maar doet dat nét even beter.

Wat: Motel Mozaïque
Wanneer: Vrijdag 10 en zaterdag 11 april
Waar: Binnenstad Rotterdam
Prijs: € 37,50 per dag, passe-partout € 65,-
Alleen nachtprogramma: vanaf € 12,50
Partyprognose: 9

Wat doe jij als je je vrienden een weekendje over de vloer krijgt? Je laat ze de hipste plekjes van de stad zien, gaat lekker eten en daarna stappen. Misschien pak je nog een theater of museum tussendoor. En ’s ochtends bedien je ze met een ontbijtje. Motel Mozaïque nodigt niet alleen ‘vrienden’ van buiten de stad, maar ook Rotterdammers zelf uit om gezellig te blijven slapen na één van de vele voorstellingen. De slaapplek is namelijk waar het een beetje om gaat: die liggen elk jaar op de meest bijzonder plekken in de stad.

Probeer jezelf maar eens te blijven overtreffen, als je al jaren een succesformule bezit. Motel Mozaïque liet gasten in voorgaande jaren zelfs overnachten in tenten op de Hofbogen. Ze hebben het dit jaar weer geflikt: snelle reserveerders slapen op vrijdag 10 april in het onlangs tot beste van Nederland verkozen King Kong Hostel in de Witte de Withstraat. Daar houdt conceptueel kunstenaar en theatermaker Yvonne Beelen – niet voor het eerst op dit evenement – een interactieve slaapvoorstelling. Een once in a lifetime-ervaring, dunkt ons, al is reserveren inmiddels al niet meer mogelijk. Maakt niet uit: ook zonder slaapplek valt er van alles te beleven, en er is toch een nachtprogramma in Bird. Het programma richt zich niet per se op bekende acts, maar meer dan ooit juist ook op de minder bekende maar o zo bijzondere voorstellingen. Een greep uit de optredens: de Villagers, Purity Ring, Ibeyi, The Notwist, Will Butler (van Arcade Fire), het Hypnotic Brass Ensemble, Ghostpoet, Kate Tempest, The Staves, Rats On Rafts en de Kovacs. Als er maar wat te ontdekken en verwonderen valt – en dan nog altijd vooral op het gebied van popmuziek.

Trek goede schoenen aan, want hoewel de festivallocaties redelijk dichtbij elkaar liggen, wandel je van plek naar plek: van de Rotterdamse Schouwburg naar de Gouvernestraat, van Rotown naar de Paradijskerk, van Tent in de Witte de Withstraat naar de Kunstuitleen op de Nieuwe Binnenweg en door naar cultuurpodium Perron. Het Schouwburgplein fungeert als festivalhart.

Een beetje gastheer gidst zijn gasten natuurlijk de stad door. Daarvoor wandel je even langs de speciale gidsenbalie op het Schouwburgplein. Tip: wandel mee met de Rotterdamse Tattoo Tour. Die gaat niet alleen over plaatjes op je lichaam, maar ook over graffitikunst in de binnenstad. Zo zie je de stad eens van een heel andere kant. En al is jouw tag op dit geheel natuurlijk hoogst illegaal, jij kunt voor altijd zeggen: I was here. 

motelmozaique.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.