Onderwijs

Drie Delftse huizen naar volgende ronde

Drie van de elf Delftse studentenhuizen die dit jaar meedoen aan de verkiezing van ‘studentenhuis van het jaar’ zijn door naar de volgende ronde.


Bar89, ORW35 en Huize Betty zijn nu nog in de running met negen andere studentenhuizen in Eindhoven, Den Haag, Tilburg, Groningen, Wageningen en Enschede. Zij hebben in de eerste online stemronde de meeste stemmen gekregen en daarmee al 63 andere huizen verslagen. Er waren ruim 38 duizend stemmen uitgebracht via de website studenten.net.


Daar geven de deelnemende huizen op hun pagina antwoord op vragen als ‘hoeveel kratten bier gaan er per week doorheen’, ‘is er een schoonmaakrooster aanwezig’ en ‘wat is gemiddeld aantal studie-uren per week per persoon?’.


Dat schoonmaakrooster hebben alle drie de Delftse huizen. Bij de zestien bewoners van Bar89 gaat er twee kratten bier meer doorheen dan bij de zestien van ORW35. Die besteden wel meer tijd aan hun studie: 25 uur per week tegenover 10 bij Bar89. De negen bewoners van Huize Betty het houden het op een bescheiden twee kratten en 25 studie-uren per week per persoon.


Studenten.net gaat de komende weken bij de huizen langs om te kijken hoe gezellig het huis is, van hoeveel producten in de koelkast de houdbaarheidsdatum is verstreken, hoe schoon de gemeenschappelijke kamer en badkamer zijn, en hoe hoog de stapel afwas is. Alle bevindingen plus een video- en fotoreportage zijn straks terug te vinden op de profielpagina van het huis.


Welke drie studentenhuizen in de finale zitten, maakt de organisatie op 13 mei bekend. Begin juni is de finalist bekend.


Studentenhuisverkiezing: kwestie van veel klikken

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.