Studentenleven

Dit verwachten deze eerstejaars van hun OWee

Voor de deelnemers aan de OWee begon hun Delftse avontuur zondag echt. Delta polste zeven van deze eerstejaars: wat verwachten zij van de introductieweek?

Zondagavond stond het Schiediner op het programma voor de OWee-deelnemers. (Foto: Jaden Accord)

Thomas (17, Lucht- en Ruimtevaarttechniek)

“Ik slaap deze week bij X, daar hebben we net onze spullen neergelegd. Toen bandje halen en door. Ik heb het Eerstejaarsweekend moeten overslaan, ik ben gisteren heel laat teruggekomen uit Spanje. Dus ik begin al met een slaaptekort.

Het is niet mijn eerste introductieweek. Ik heb al eens EL CID gelopen in Leiden. Daar heb ik een jaartje Informatica gedaan. Dat was een supergezellige week, dus ik hoop dat de OWee ongeveer hetzelfde wordt. Delft ken ik niet zo goed, dus ik hoop dat ik aan het einde van deze week weet waar de gezellige plekken zijn. Helaas word ik wel pas over twee weken achttien, dus moet het zonder alcohol doen. Dat wordt wel pittig. Maar zonder alcohol kan het ook heel gezellig zijn, hoor.”

Jeremy (20, Werktuigbouwkunde)

“Ik heb vooral zin om plezier te maken deze week en mensen en de stad te leren kennen. Ik studeerde al Geneeskunde in Rotterdam, en heb de introductieweek daar al twee keer meegemaakt: als deelnemer en als mentor. Om nu weer deelnemer te zijn, voelt wel een beetje gek. Maar ik vind Delft een erg schattig stadje, zeker in vergelijking met andere technische universiteitssteden. Ik woon nu nog in Rotterdam, maar als ik in Delft een leuke kamer vindt, wil ik hier zeker wonen.

Tijdens de OWee slaap ik in een huis van Virgiel, echt heel gezellig. Misschien word ik er ook wel lid, maar dat weet ik niet zeker. Ik had wel een lijstje willen maken van alles waar ik langs wil, maar ben helaas een beetje lui geweest. Via-via heb ik wel gehoord dat het Virgiel-festival heel lek is. Maar er is zo veel, ik wil vooral veel rondkijken en een beetje proeven van alles.’’

Christiana (18, Computer Science and Engineering)

“Ik kom uit Roemenië en wist al lang dat ik in het buitenland wilde studeren. Dus ik heb goede universiteiten bekeken en daar kwam de TU Delft uit. Nu slaap ik nog bij X, maar woensdag ga ik naar mijn eigen huis in Rijswijk. Daar heb ik een kamer in een studentenflat voor internationale studenten.

De OWee leek me een leuke manier om de stad en de universiteit te leren kennen. Ik ben heel benieuwd naar het openingsfeest vanavond. Ik weet nog helemaal niks van Nederlandse feestjes, dus ben heel benieuwd hoe dat er aan toe gaat. Ik wil ook graag de backstage campus tour doen. De campus is zo groot hier, zeker in vergelijking met Roemeense universiteiten.”

Damian (21, Mechatronica)

Een vriendin van me zit op de TU en vroeg of ik mee wilde doen aan de OWee. Daar had ik helaas niet van gehoord, maar zo’n introductie leek me wel heel leuk. Ik blijf wel wonen bij mijn ouders in Noordwijkerhout. Dat is drie kwartier met de motor, als ik straks mijn rijbewijs heb: makkelijker dan hier een huis vinden.

Ik basketbal nu nog in Voorhout, maar wil graag lid worden van de studentenbasketbalvereniging hier in Delft. Ik heb alleen nog niet gezien wat ze organiseren in de OWee. Ik heb eigenlijk sowieso nog niet heel goed naar het programma gekeken. Ik zie het wel, ik wil vooral lekker met mijn groepje optrekken en bier drinken. Ik slaap op de slaapzaal, dat leek me het leukst. We hebben met ons groepje een hoekje geclaimd, kun je na de dag nog een beetje napraten.”

Lúdwin (19, Vliegtuigtechniek)

Ik woon nu nog in Deventer, maar hoop snel een kamer te vinden in Delft. Ik had er een, maar die werd opeens gecanceld. Tijdens de OWee heb ik gelukkig een plek in de slaapzaal.

Wat er allemaal gaat gebeuren, geen idee. Ik heb de app wel met het programa, maar ik vind de informatie daar een beetje vaag. Dus ik laat me verrassen. Veel drinken in de avonden, verwacht ik, en gewoon veel rondkijken in Delft en bij de verenigingen. Ik denk niet dat ik lid word van een studentenvereniging, die zijn meer van het feesten en veel dingen organiseren en ik niet zo. Ik wil me vooral focussen op mijn opleiding en naar de sportschool.”

Annelise (18, Industrieel Ontwerpen)

“We hebben net Eerstejaarsweekend gehad. Dat was heel leuk, de begeleiders maken er echt een feestje van. We slapen in studio’s hier op de faculteit en mijn matje was wel een beetje dun. Maar ben niet brak hoor, daar doen we niet aan. Alleen een beetje moe. Maar we gaan gewoon door, ik heb echt zin om lekker te feesten de komende week, sfeer te proeven, hopelijk mensen te ontmoeten met wie ik in een huis kan. Misschien word ik wel ergens lid, al weet ik nog niet waar.”

Marijn (19, Industrieel Ontwerpen)

“Mijn matje was ook heel dun, maar gelukkig slaap ik komende week in twee zaakhuizen huizen van het corps. Ik heb erg getwijfeld tussen het corps of Virgiel, maar ik denk dat ik toch bij het corps wil. Daar heb ik de komende week toch alleen maar plannen mee, dus toen dacht ik: tsja, ik moet toch ergens de knoop doorhakken. Dan ga ik niet de hele week denken: ik moet nog daar kijken, en dit doen. Dus ik doe het gewoon, waarom ook niet.

Ik denk dat deze week sociaal superuitputtend gaat zijn. Je moet de hele tijd nieuwe mensen leren kennen en je erin mengen, ja, ik denk dat ik aan het einde van de week echt dood mijn eigen bed in wil. Maar het wordt wel superleuk.”

Jeremy: “Ik wil een beetje proeven van alles.” (Foto: Kim Bakker)

 

Naam: Jeremy

Leeftijd: 20

Studie: werktuigbouwkunde
 

“Ik heb vooral zin om plezier te maken deze week. En om veel mensen en de stad te leren kennen. Ik studeerde al geneeskunde in Rotterdam, en heb de introductieweek daar al twee keer meegemaakt: als deelnemer en als mentor. Om nu weer deelnemer te zijn, voelt wel een beetje gek. Maar ik vind Delft een erg schattig stadje, zeker in vergelijking met andere technische universiteitssteden. Ik woon nu nog in Rotterdam, maar als ik in Delft een leuke kamer vind, wil ik hier zeker wonen.
 

Tijdens de OWee slaap ik in een huis van Virgiel, echt heel gezellig. Misschien word ik er ook lid, maar dat weet ik niet zeker. Ik had een lijstje willen maken van alles waar ik langs wil, maar ben helaas een beetje lui geweest. Via-via heb ik wel gehoord dat het Virgiel-festival heel leuk is. Maar er is zo veel, ik wil vooral veel rondkijken en een beetje proeven van alles.’’

Thomas: “Ik moet het zonder alcohol doen.” (Foto: Kim Bakker)

Naam: Thomas

Leeftijd: 17

Studie: lucht- en ruimtevaarttechniek
 

“Ik slaap deze week bij X, daar hebben we net onze spullen neergelegd. Toen bandje halen en door. Ik heb het eerstejaarsweekend moeten overslaan, ik ben zaterdag laat teruggekomen uit Spanje. Ik begin dus al met een slaaptekort.
 

Het is niet mijn eerste introductieweek. Ik heb al eens El Cid gelopen in Leiden. Daar heb ik een jaartje informatica gedaan. Dat was een supergezellige week en ik hoop dat de OWee ongeveer hetzelfde wordt. Delft ken ik niet zo goed. Ik hoop dat ik aan het einde van de week weet waar de gezellige plekken zijn. Helaas word ik pas over twee weken achttien, dus ik moet het zonder alcohol doen. Dat wordt pittig, al kan het zonder alcohol ook heel gezellig zijn.”

Christiana: “Ik weet nog niks van Nederlandse feestjes.” (Foto: Kim Bakker)

Naam: Christiana

Leeftijd: 18

Studie: computer science and engineering
 

“Ik kom uit Roemenië en wist al lang dat ik in het buitenland wilde studeren. Ik heb goede universiteiten bekeken en daar kwam de TU Delft uit. Nu slaap ik nog bij X, maar woensdag ga ik naar mijn eigen huis in Rijswijk. Daar heb ik een kamer in een studentenflat voor internationale studenten.
 

De OWee leek me een leuke manier om de stad en de universiteit te leren kennen. Ik ben benieuwd naar het openingsfeest. Ik weet nog helemaal niks van Nederlandse feestjes, dus ben heel benieuwd hoe dat er aan toe gaat. Ik wil ook graag de backstage campustour doen. De campus is zo groot hier, zeker in vergelijking met Roemeense universiteiten.”

Damian: “We hebben een hoekje in de slaapzaal geclaimd.” (Foto: Kim Bakker)

Naam: Damian

Leeftijd: 21

Studie: mechatronica
 

“Een vriendin van me zit op de TU en vroeg of ik mee wilde doen aan de OWee. Daar had ik nog niet van gehoord, maar zo’n introductie leek me heel leuk. Ik slaap deze week bij X, maar blijf wonen bij mijn ouders in Noordwijkerhout. Dat is drie kwartier met de motor, als ik straks mijn rijbewijs heb. Makkelijker dan hier een huis vinden.

 

Ik basketbal nu nog in Voorhout, maar wil lid worden van de studentenbasketbalvereniging in Delft. Ik heb alleen nog niet gezien wat ze organiseren in de OWee. Sowieso heb ik nog niet goed naar het programma gekeken. Ik zie het wel, ik wil vooral lekker met mijn groepje optrekken en bier drinken. Ik slaap in de slaapzaal, dat leek me het leukst. We hebben met ons groepje een hoekje geclaimd, dan kun je na de dag nog een beetje napraten.”

Lúdwin: “Wat er gaat gebeuren, geen idee.” (Foto: Kim Bakker)

Naam: Lúdwin

Leeftijd: 19

Studie: luchtvaarttechnologie
 

“Ik woon nu nog in Deventer, maar hoop snel een kamer te vinden in Delft. Ik had er een, maar die werd opeens gecanceld. Tijdens de OWee heb ik gelukkig een plek in de slaapzaal bij X.

 

Wat er allemaal gaat gebeuren, geen idee. Ik heb de app met het programma, maar ik vind de informatie daar een beetje vaag. Ik laat me wel verrassen: ik verwacht veel drinken in de avonden en veel rondkijken in Delft en bij de verenigingen. Ik denk niet dat ik lid word van een studentenvereniging, die zijn meer van het feesten en van alles organiseren en ik niet zo. Ik wil me vooral focussen op mijn opleiding en naar de sportschool.”

Annelise (links) en Marijn: “Deze week gaat sociaal super uitputtend zijn.” (Foto: Kim Bakker)

Naam: Annelise

Leeftijd: 18

Studie: industrieel ontwerpen
 

“We hebben net ons eerstejaarsweekend gehad. Dat was heel leuk: de begeleiders maken er echt een feestje van. We sliepen in studio’s hier op de faculteit en mijn matje was een beetje dun. Ik ben niet brak hoor, daar doen we niet aan. Ik heb echt zin om lekker te feesten de komende week, de sfeer te proeven en hopelijk mensen te ontmoeten met wie ik in een huis kan wonen. Misschien word ik wel lid, al weet ik nog niet waar.”
 

Naam: Marijn

Leeftijd: 19

Studie: industrieel ontwerpen
 

“Gelukkig slaap ik de komende week in twee zaakhuizen huizen van het corps. Ik heb erg getwijfeld tussen het corps of Virgiel, maar ik denk dat ik toch bij het corps wil. Daar heb ik de komende week toch alleen maar plannen mee. 

Ik denk dat deze week sociaal super uitputtend gaat zijn: je moet de hele tijd nieuwe mensen leren kennen en je erin mengen. Tsja, ik denk dat ik aan het eind van de week dood mijn eigen bed in wil. Maar het wordt vast super leuk.”

Lees ook: 

Wetenschapsredacteur Kim Bakker

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

k.bakker@tudelft.nl

Comments are closed.