Kort

Derde Leidse student mishandeld

Een externe date van een lid van de Leidse roeivereniging Njord werd woensdag 14 december ernstig mishandeld tijdens een gala in een Limburgs kasteel. Volgens appjes in handen van universiteitsblad Mare lag het slachtoffer op de grond en bleef de dader ‘doorgaan met rammen’. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Het is het derde geweldsincident onder Leidse studenten sinds eind november. Tijdens een Halloween-feest werd op de sociëteit van Minerva een student mishandeld. Zijn keel werd zo lang dichtgeknepen, dat hij bewusteloos raakte. De dader moest door omstanders van het bebloede slachtoffer worden afgetrokken. De student werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt ook dit incident.

Een week later ging het weer mis. Volgens Mare had een bestuurslid van Minerva een ander lid meermaals geslagen. Volgens de voorzitter van het corps had het slachtoffer een schildje uit de sociëteit gestolen, “waar het betreffende bestuurslid agressief op heeft gereageerd”. Het bestuurslid is op non-actief gesteld. (HOP, PvT)

Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.