Onderwijs

Delftse onderscheiding voor Lagaaister Kraaijkamp

Laga-roeister Mirte Kraaijkamp heeft gisteren de sportraadbeker gekregen. Die reikt de Delftse Sportraad jaarlijks uit aan de Delftse sporter of ploeg die het afgelopen jaar het beste presteerde. Kraaijkamp won in augustus goud op het WK roeien in Korea.


Kraaijkamp won in augustus goud met de lichte vrouwen dubbelvier. Zij was de eerste Lagaaister die een gouden medaille haalde op een wereldkampioenschap. Ze is na Chantal Achterberg van Proteus (damesvier zonder, 2009 en 2010) de tweede Delftse roeister die een gouden WK-medaille veroverde en de eerste van Laga.


Kraaijkamp begon bij Laga met roeien. Na een paar jaar boordroeien, voer ze in 2010 haar eerste skiffwedstrijd. Inmiddels hoort zij bij de top van het Nederlandse lichte roeien. Op haar erelijst staan onder meer winst van de Holland Beker en twee nationale titels.De Delftse Sportraad reikt  de sportraadbeker sinds 1958 jaarlijks uit. Vele Delftse sportculbs zijn lid van de raad, die er onder meer is ter bevordering van de sport. Ook veel studentensportclubs zijn lid. Het is de zesde keer dat een Lagaroeier de prijs krijgt.Lees hier een interview met Mirte Kraaijkamp


 
 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.