Onderwijs

Deceptie team Eco-runner

De 25e Europese Eco-marathon is voor het team van de TU Delft uitgelopen op een grote teleurstelling  In de race proberen studenten uit bijna 30 landen met een zelfontwikkeld voertuig zo ver mogelijk te rijden op een liter brandstof.

Al voor de start ging het mis met de Eco-runner doordat een brandstofcel kapot bleek. Doordat de cel een van de weinig onderdelen aan de Eco-runner was die geen eigen fabrikaat was, bleek snelle reparatie een probleem. Uiteindelijk kregen de TU’ers hun voertuig alsnog op de weg, maar toen was de race al bijna afgelopen.

Vooraf had het team hoge verwachtingen van de race. Vorig jaar werd de wedstrijd, die toen in Engeland werd gehouden, door de Delftenaren gewonnen met een afstand van 2282 kilometer. De teamleden hoopten dat resultaat te overtreffen dankzij een betere aerodynamische vormgeving en een verbetering van de elektronica.

De externe onderzoekscommissie die de problemen na operaties in het Havenziekenhuis Rotterdam onderzoekt, weet nog niet hoe de bacterie bij het anesthesiemiddel is gekomen. Uit literatuuronderzoek is gebleken dat bacteriën zich in dit middel snel kunnen vermeerderen.

Na een week in kritieke toestand op de intensive care te hebben gelegen, gaat het nu voorzichtig iets beter met de decaan. Zijn situatie is nu ‘zorgelijk’, maar niet meer kritiek. Hij ligt nog wel op de intensive care. Het is volgens een woordvoerder van het ziekenhuis nog moeilijk te zeggen wanneer hij daarvan af mag.

Patijn kreeg op de zaterdag na zijn operatie al antibiotica toegediend, omdat het ziekenhuis rekening hield met een infectie. Symptomen van patiënten die op donderdag 25 en vrijdag 26 september in het ziekenhuis waren geopereerd wezen daar op. Het ging om duizeligheid, koude rillingen, koorts en een ‘onwel voelen’.

Het Havenziekenhuis heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gesteld van de bevindingen. Het ziekenhuis hoopt de operatiekamers komend weekend weer open te kunnen stellen.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.