Campus

Collegejaar 2023-2024 start met nieuw onderwijsgebouw en parkeerbeleid

Drukte op de campus, parkeren met je campuskaart en een nieuw onderwijsgebouw. Collegejaar 2023-2024 is van start.

Drukte op de campus. (Foto's: Thijs van Reeuwijk)

Het zal niemand ontgaan zijn dan het collegejaar op 4 september is begonnen. De NS lieten langere treinen rijden en de fietspaden naar de campus waren voor aanvang van de eerste colleges als vanouds vol. 

Studenten wisten ook hun weg te vinden naar het nieuwe onderwijsgebouw Flux, dat maandag voor het eerst open is. De vier onderwijszalen met een gezamenlijke capaciteit van ongeveer 730 studenten zijn door alle faculteiten in te roosteren. Voor zelfstudie zijn twintig plekken beschikbaar. Het pand is te vinden achter de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. 

Flux is een tijdelijk, demontabel gebouw.  Er zijn allerlei maatregelen genomen om het pand zo duurzaam mogelijk te maken. Zo liggen er zonnepanelen op het dak, is het meubilair refurbished (tweedehands en opgeknapt) en zijn de vloerdelen eerder gebruikt.  

Ging het nieuwe parkeerbeleid van de TU vrijdag al van start, maandag is de eerste drukke werkdag dat medewerkers en studenten de parkeerplaatsen op moeten met nummerbordherkenning of hun campuskaart. Borden aan de campusring geven actuele informatie over hoeveel plekken er beschikbaar zijn. 

Medewerkers en studenten die hun auto langer dan 48 uur achtereen laten staan en bezoekers van de campus moeten betalen. Dat kost van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 18.00 uur 2 euro per uur met een maximum van 10 euro per dag. In de wijk rondom de TU is al langer betaald parkeren. Dat geldt ook voor de openbare parkeerplekken op de campus. Op deze plattegrond zijn de verschillende gebieden gemarkeerd. 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.