Campus

Camera’s tegen criminaliteit op P Sports

Vernielingen aan auto’s, diefstal en drugsdeals: op parkeerplaats P Sports is het de laatste tijd onveilig. Beveiliger G4S plaatste vrijdag 30 oktober camera’s.

De ingang van de parkeergarage P Sports, waar al langer overlast is van hangjongeren en vandalisme. (Foto: Marjolein van der Veldt)

De vele vernielingen aan en diefstallen uit auto’s gaan gepaard met drugsdeals op het dek van de parkeergarage die deel uitmaakt van P Sports. Dat alles geeft de bewoners van de nabijgelegen Green Village en gebruikers van de parkeerplaats gevoelens van onveiligheid, laat een woordvoerder van de TU Delft weten. Volgens haar is deze criminele activiteit iets van de laatste drie weken. Al langer is er een probleem met hangjongeren en vandalisme, waarover ook al langer contact met de politie is.

Sinds het begin van dit studiejaar surveilleren bewakers van TU-beveiliger G4S al meer op het parkeerterrein. De afgelopen week heeft ook de politie dat gedaan. Dat heeft ‘geen gewenst resultaat’ gehad, meldt de woordvoerder. Surveillanten hebben hangjongeren aangesproken, maar nooit daders kunnen betrappen. Twee mobiele cameratorens van de soort waarmee de TU Delft toezag op naleving van de coronaregels zijn vrijdag 30 oktober op strategische plekken naast de parkeergarage neergezet om een einde te maken aan de onrust.

Het cameratoezicht op naleving van de coronaregels is op dezelfde dag gestopt en de camera’s verwijderd. Zoals al eerder gemeld, was dat een tijdelijke maatregel, die evenwel leidde tot vragen en discussie over privacy. Dat, terwijl de gefilmde beelden niet werden opgeslagen. Dat zal met de beelden vanaf P Sports wel gebeuren, zodat de politie ze kan nakijken als het onverhoopt weer mis gaat. De camera’s staan er in eerste instantie voor een maand. Na drie weken volgt een evaluatie.

Inmiddels zijn er ongeveer tien aangiftes gedaan door auto-eigenaren.

Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.