Kort

Bezetting TU/e alleen overdag

Twee actiegroepen houden al een week twee kamers van de TU Eindhoven bezet. Ze willen dat de universiteit de banden met de fossiele industrie verbreekt. Met de universiteit hebben ze afgesproken dat ze er niet meer overnachten. 

“De sfeer is opgewekt hier, we ruimen wat op en slapen de komende twee nachten in ons eigen bed”, zeiden studenten van de actiegroep End Fossil Occupy vrijdag tegen universiteitsblad Cursor. Het afgelopen weekend lastten de actievoerders een pauze in en gingen ze naar huis. Maandagochtend ging de bezetting verder. 

Aan het Eindhovens Dagblad lieten de bezetters weten een deal te hebben gesloten met het universiteitsbestuur. Als ze in het weekend weg gingen, mochten ze hun spullen achterlaten op voorwaarde dat ze doordeweeks alleen tussen 7 uur ’s ochtends en 11 uur ‘s avonds aanwezig zouden zijn. De universiteit zou zo geen boete voor illegale overnachtingen riskeren. 

Vrijdag erkende het bestuur de klimaatcrisis, evenals de oneerlijke schade die die crisis veroorzaakt, meldt Cursor. De actievoerders zeiden dankbaar te zijn, maar nog niet tevreden. De bestuurders moeten van hen meer transparantie bieden over de financiële banden van de TU/e met de fossiele industrie en die banden verbreken. (HOP, PvT

Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.