Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Campus

Meer vleesch!

In opvolging van vorige keer, waarin ik de lamsschouder heb getackeld, is het deze week de beurt aan het nederige varken. Helaas ondergewaardeerd, vaak slecht klaargemaakt, is dit een van de nobelste dieren die ooit de keukenarena heeft betreden.

De diversiteit is gigantisch, je kunt hem koken, bakken, frituren, pocheren, sauteren, stomen, stoven, braden, barderen en nog veel meer. Tijd om dit varkentje eens stevig te wassen.

Buikspek met cidersaus

Nodig: diepe ovenschaal; snijplank; sauspan; kom; zeef
Ingrediënten: buikspek met zwoerd (1,5 kg); bouillon (500 ml); cider (500 ml); 2 uien; 2 bollen venkel; laurier, tijm en rozemarijn; room (500 ml); olijfolie; zout en peper

Het recept voor het buikspek is simpel. Droog het zwoerd van het buikspek goed met een theedoek of keukenpapier, snij voorzichtig in met een scherp mes. Let op, niet tot het vlees, alleen door het zwoerd heen. Wrijf in met zout en olijfolie en laat een uur staan. Verwarm de oven voor op 140 graden. Doe het buikspek in de ovenschaal met het zwoerd naar boven en vul en schaal met de cider en de bouillon tot het buikspek onderstaat tot net onder de zwoerd. Snij de ui en venkel in grove stukken en voeg toe, samen met de kruiden. Gaar ongeveer 2,5 uur in de oven. Zet de oven vervolgens op 220 graden en braad nog ongeveer dertig minuten of tot de bovenkant mooi krokant is. Haal het buikspek uit de pan en laat het rusten. Giet de saus door een zeef in de sauspan (bewaar de venkel en ui!), voeg de room toe aan laat inkoken tot een mooie dikke saus. Peper en zout naar smaak toevoegen. Serveren met aardappeltjes of een frisse salade.

Met geslepen messen, 

Job Hogewoning

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.