Campus

[Voedselpolitie] Kalispera!

Wekelijks testen Delta-redacteurs het eten op de campus. Van de Aula tot X en alles daartussenin. Met een hongerige doch kritische blik recenseren we maaltijden.

Kalispera! Deze editie smeet de Voedselpolitie met borden in The Fellowship en ruilden we de karnemelk in voor ouzo. (Foto's: Marjolein van der Veldt)

Door Connie van Uffelen & Marjolein van der Veldt

Kalispera! Deze editie smijt de Voedselpolitie met borden in The Fellowship en ruilen we de karnemelk in voor ouzo.
Muziektip: Forever and Ever – Demis Roussos (vraag maar aan je ouders)

Restaurant: Maria’s Homemade
Dag: Donderdag 21 februari 2019
Tijdstip: 12:45
Maaltijd: Stifado (rundvlees met rijst, feta en brood), Gemista (gemengde groenten met rijst, feta en brood)

Temperatuur
Stifado: 10
De hitte van het bord brandt een gat in onze handen. We meten 60 graden en noteren met blaren op onze tong de hoogste score.

Gemista: 10
We hebben het laatste restje uit de schaal, maar het is loeiheet: 61 graden. Eerst even blazen!

Structuur
Stifado: 8,5
Komt het doordat koning Willem-Alexander vandaag aanwezig is op de campus of omdat Maria gewoon héél lekker kan koken? Het vlees smelt op de tong, de feta over de warme rijst en wij van geluk.

Gemista: 8,5
De courgette, paprika, tomaat, aubergine en ui zijn lekker gaar, maar hebben toch nog wat bite. Top! Hieronder zwemt de rijst in de groentesaus met een flinke hoeveelheid olijfolie. Dippen met dat brood! Op de plakjes feta zit een flinke smak (maar niet te veel) olijfolie met gedroogde kruiden.

v01.jpg
De loeihete gemista moest eerst een paar minuutjes afkoelen.  

Smaak
Stifado: 8
De olijfolie smaakt alsof het voor onze neus uit zongerijpte olijven is gewrongen en op het vlees dansen mediterrane kruiden de sirtaki.
Gemista: 9
Met die lekkere kruiden, mediterrane groenten en frisse feta wanen we ons in Griekenland. Kom maar op met die ouzo. De gesmolten kaas en kruiden bovenop maken het af.

Hoeveelheid/verhouding
Stifado 8
Het gebrek aan groenten doet ons denken aan onze eerste ouderloze vakantie in Chersonissos, waar we na acht dagen alcohol zonder vitamines met scheurbuik de bus uitrolden. Een goede bodem legt deze maaltijd wel, met zo’n hoeveelheid dansen we de hele nacht door.

Gemista: 9
Dit is geen lunch, dit is een avondmaal. En dan ook nog brood en feta. Helaas passen de verleidelijke toetjes er niet meer bij. Wij komen terug!

v2.jpg
Op zo’n vol bord stifado dansen we de hele nacht door. 

Prijs/kwaliteit
Stifado 8,5
Voor € 7,71 schept de charmante chef drie volle lepels vlees op een flinke laag rijst. Tip: voor € 0,50 meer lusten we ook nog wel een schep groenten.
Gemista: 9
Een flinke kom groenten met rijst, brood én kaas voor 6,17 euro? Waar vind je dat?

Presentatie
Stifado: 7,5
Hoe lekker het is, de schoonheidsprijs wint dit gerecht niet. Maar ach, we zitten hier niet bij First Dates en kijken verder dan uiterlijke schoonheid.

Gemista: 9
Kijk deze kom met kleurrijke inhoud nou toch. En dat fetafeestje. Need we say more?

v6.jpg
We waren net op tijd, want rond 13.00 uur vormde zich een lange rij voor Maria’s Home Made. 

Ervaring: 8,5
De zon schijnt door de grote ramen naar binnen terwijl de rij voor Maria’s Home Made steeds langer wordt. Te midden van veel groen vliegen de spanakopita en Griekse yoghurt ons om de oren. Is er beneden geen plek meer, dan pak je de wenteltrap naar de eerste verdieping. De chef strooit a la Salt Bae nog een toefje zout en peper over de feta en wij proberen verwoed de plastic bordjes kapot te gooien op de grond. Dat is traditie, toch?

Eindoordeel
Stifado 8+ 
Gemista: 9

Scoreboard:

  1. Gemista van Maria’s Home Made (new!)
  2. Worst van Chorizos & CO (8+)
    Gadogado van Warung (8+)
    Stifado van Maria’s Home Made (new!)
  3. Burger van Chorizos & CO (8)
    Couscous van de Couscous Bar (8)
    Burrito van‘t Je van het Loket (8)
Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.