Education

Rob Mudde nieuwe vice-president onderwijs

Professor Rob Mudde wordt per 1 maart 2018 de nieuwe vice-rector magnificus en vice-president education van de TU Delft. Hij is daarmee tevens de nieuwe vicevoorzitter van het college van bestuur.

Rob Mudde: “Mijn werkweek is 70+ uur, al vijftien jaar." (Foto: Marcel Krijger)

Mudde Werkt al bijna dertig jaar aan de TU Delft en is nu hoogleraar Multiphase Flows en interim-voorzitter van de afdeling ‘Imaging Physics’ bij de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW). Daarnaast is hij distinguished professor in science education, een titel die is voorbehouden aan hoogleraren die op hun vakgebied een belangrijke voorbeeld- een boegbeeldfunctie vervullen binnen en buiten de universiteit.


Verder geeft Mudde leiding aan de TU Delft Teaching Academy en het Teaching Lab waarin docenten hun ‘wilde ideeën’ kunnen uitproberen en delen om zo het onderwijs te innoveren. Daarvoor was hij bijna tien jaar directeur onderwijs van de faculteit TNW. Toen hij daarmee stopte zei hij in een interview met Delta dat studenten ‘wel wat meer ambitie mogen tonen’.


Mudde neemt geen blad voor de mond


Mudde staat bekend om zijn stevige uitspraken, zoals deze: “Ik denk dat de meeste studenten minder hard werken dan de meeste wetenschappers hier.” Vorig jaar zei hij in een artikel over werkdruk aan de TU: “Mijn werkweek is 70+ uur, al vijftien jaar. Dat vind ik helemaal niet erg. Ik heb een hoge werklast en ervaar dat niet per se als hoge werkdruk. Ik hobby en word betaald. Dat is een persoonlijke tic.” Ook in deze ingezonden brief aan studenten nam hij geen blad voor de mond: “Ik wacht met smart op de studentbestuurder die zegt: “inderdaad, het mag wel een streepje ambitieuzer, Delftse studenten doen en-en!” Zowel focus op je studie, als breed ontwikkelen tot academicus. Sleutelwoorden: ambitie, discipline, drive.”


De raad van toezicht laat in een persbericht weten verheugd te zijn dat Mudde zijn nieuwe functie wil vervullen. “Rob Mudde draagt de opleiding van ‘de Delftse ingenieur’ een warm hart toe”, aldus voorzitter Jeroen van der Veer. “Hij kent de TU Delft zeer goed en heeft brede, operationele en strategische ervaring op het gebied van het onderwijs aan onze universiteit. Rob is een waardige opvolger van Anka Mulder op het gebied van onderwijs.” Mulder vertrok op 1 januari 2018.


Mudde had de afgelopen tijd als voorzitter van de Taskforce Onderwijs een leidende rol bij de ontwikkeling van de nieuwe onderwijsvisie. Dat was in de aanloop naar het nieuwe instellingsplan ‘Impact voor een betere samenleving, TU Delft Strategisch Kader 2018-2024’.


Met Mudde is het college van bestuur nu compleet. Tim van der Hagen is rector magnificus en voorzitter en Nicoly Vermeulen beheert de universiteitsdienst als vice-president operations.

News editor Connie van Uffelen

Do you have a question or comment about this article?

c.j.c.vanuffelen@tudelft.nl

Comments are closed.