Onderwijs

Zonneboot

Het lijkt wel een speedboot. De Delftse zonneboot, die vorige week woensdag in Amsterdam werd gedoopt door Alexander Pechtold van D66, is voorzien van draagvleugels waardoor hij over het water scheert.

In juli doet de boot – officiële naam Delta Lloyd Solar Boat – mee aan de Frisian Solar Challenge, een tweejaarlijkse Elfstedentocht voor zonneboten. Het team hoopt de topsnelheid van twintig kilometer per uur, die het in 2008 behaalde tijdens de race, te verbeteren.

De derdejaars student bouwkunde schildert al jaren en nu is het tijd voor zijn eerste expositie. Hoe hij dit combineert met zijn studie? “Tijd staat los van mijn werk, de intensiteit is wat telt.” Hij heeft de negen doeken het thema ‘Interactionisme’ meegegeven. De doeken zijn bijzonder om te zien. Hoewel ze tweedimensionaal zijn, krijgen ze een extra dimensie door dit bijzondere thema.
Door zijn studie bouwkunde hecht hij veel waarde aan de ruimte om zijn doeken heen. Een bijzondere stap in zijn schildercarrière is het schilderij ‘Merqu’, dat is geschilderd in een hoek. Ook Superman en Doutzen Kroes werden in een hoek vastgelegd.
De negen schilderijen horen allemaal bij elkaar. Ook de ruimte tussen de doeken is van groot belang. Een jongen en een meisje die elkaar aankijken worden niet van opzij op een doek vastgelegd, maar recht van voren. De jongen en het meisje hebben elk hun eigen doek hangen tegenover elkaar. Op deze manier kan de kijker zelf ervaren hoe de personen elkaar aankijken.
De opening van de expositie is van 16.00 tot 18.00 uur. Tot 1 november zijn de doeken te bezichtigen in de Nonnerie, gelegen onder het Prinsenhof. De lunchroom is van dinsdag tot vrijdag geopend van 10.30 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.30 tot 17.00 uur.

www.govertflint.com

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.