Campus

Zakenlunch zonder kater

Zakelijk en privé kun je maar beter strikt gescheiden houden. Dus zo praat je tijdens je netwerklunch niet over je weggelopen huisdier, en denk je bij het zoeken naar het dier vooral niet aan dat banenvoorstel van vanmiddag.


Denk je het tijdens je studie al zwaar te hebben met de combinatie studievrienden-werk, het wordt nog veel

erger als het totaalpakketje straks bestaat uit werk-gezin-vrienden. Babykots, discussies met de baas, huwelijksperikelen… En zul je altijd zien: loopt uitgerekend dan de kat weg. Of nu al natuurlijk, jouw huisdier zal de eerste niet zijn die de benen neemt dankzij een uitbundig huisfeest. Wat fijn dat er altijd wel iemand is die dan net met die ene app op de proppen komt die hoop biedt in bange dagen. Mijn Dier Is Zoek bijvoorbeeld. Zo logisch dat je je wel voor je hoofd kunt slaan dat je het zelf niet hebt bedacht. De app is niks bijzonders; gewoon een zoekmachine voor gevonden of verloren dieren, gespecificeerd per diersoort. Ook zie je welke dieren onlangs zijn aangemeld bij asielen in het hele land. Niks meer en niks minder; de app doet precies wat ‘ie belooft. Met een onbetaalbaar resultaat; want wie kan zijn furry best friend missen?


Gelukkig heb je je zakenlunch die middag al gehad. Via de app LunchMeet, ‘an app for never eating alone’. Hij is gekoppeld aan je LinkedIn-account, die vervolgens laat zien wie van je contacten in de buurt is voor lunch. Je geeft er je status aan (beschikbaar of niet), kunt via de app sms’en om de details af te spreken en zelfs een locatie zoeken. Praktischer kan niet. Want zakelijk en privé kun je misschien beter niet mixen; business en pleasure gaan héél goed samen. 

Dat is nou het leuke van sport: om welk niveau het ook gaat, uitslagen staan nooit van tevoren vast. Dat ondervonden ook de twee Delftse herenhockeyploegen die uitkomen in de tweede klasse B. Rodelantaarndrager Dopie maakte de eigen voorspelling om gaandeweg het seizoen betere resultaten te halen afgelopen zondag meer dan waar. In Capelle werd de club van die naam met 4-1 geklopt. Het was de eerste overwinning voor de Virgilianen in de nu tien wedstrijden oude competitie. Aan de kop was de 4-3 nederlaag van de corpsploeg van DSHC tegen middenmoter Waalwijk even zo verrassend te noemen. Overigens blijven beide Delftse studententeams na zondag staan op de plek waar ze stonden: respectievelijk laatste en eerste.
Een plaats in de kelder is ook nog steeds het lot voor de voetballers van Taurus. De laag genoteerde vierdeklasser trof zondag in stadgenoot SEP uitgerekend de ploeg met de minste verliespunten in de afdeling. Niettemin bleken de TU-studenten in de eerste helft goed mee te kunnen komen. Een 2-0 achterstand werd op slag van rust gelijkgetrokken door twee fraaie afstandschoten van Thijs Overwijk en Paul van Erp. Een kwartier na de pauze kwam SEP door een buitenspeldoelpunt opnieuw op voorsprong. In de slotfase liep de score op naar 2-6.

Volgens verdediger Lei Thewessen heeft de misère zo haar oorzaken. Vlak voor aanvang van het seizoen stapte de coach onverwacht op. Dat deed enkele weken later ook diens halsoverkop aangetrokken opvolger. Daarnaast heeft de selectie wekelijks te kampen met zes tot acht geblesseerden. “Zo kun je nooit in je vaste formatie trainen.” Toch speelt de ploeg niet slecht. “Bijna elke tegenstander komt na de wedstrijd naar ons toe om te vragen waarom we eigenlijk onderaan staan. Dat vragen wij ons dus ook af.”

Dan gaat het de collega’s van Ariston’80 een stuk beter. Die togen zaterdag naar het universitair sportcentrum in Leiden. Daar wachtte het team van de twee jaar geleden opgerichte LVV Football Factory, ‘een sociaal-maatschappelijke voetbalclub die fair play, het sociale aspect, recreatie en prestatie hoog in het vaandel heeft staan.’ Sportief gezien doen de Leidenaren het, met 5 punten uit 10 wedstrijden, nog niet zo best. Ariston stond dan ook al na vijf minuten op een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Ali Mousivand en Selmer Veninga. Dat werd overigens ook de eindstand. Voor de Delftse studenten was het de vierde zege op rij. Het team van coach Arjan van der Meijde is hierdoor opgeklommen naar de tweede plaats.

De rugbysters van Thor verschaften zichzelf ook weer wat lucht. Na twee monsternederlagen krabbelde het vijftiental eerder al op middels een gelijkspel tegen The Wasps. Zondag hadden de dames moeite noch medelijden met de Utrechtse Rugby Club dat met 127-0 werd afgeslacht.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.