Buiten de campus

Wegsturen geneeskundestudent was terecht

Een student geneeskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam is terecht uit de opleiding gezet toen ze tijdens de coschappen ongeschikt bleek voor het beroep. Dat staat in een vonnis van de Raad van State. 

De student begon in 2007 aan haar opleiding geneeskunde en behaalde haar bachelordiploma in 2014. Datzelfde jaar begon ze aan de master, waarin studenten geneeskunde ‘coschappen’ lopen. Haar eerste coschap werd voortijdig afgebroken. Er zou sprake zijn van “verregaand onprofessioneel gedrag” dat de onderlinge communicatie verstoorde en zelfs de patiëntenzorg zou bedreigen. Ze ging bij een psychiater in behandeling om te kijken hoe ze kon omgaan met haar “onderliggende gekrenkte gevoelens en verontwaardigde houding”. 

Maar het kwam niet meer goed, ook al ging ze door met haar studie en was ze inmiddels in de eindfase van haar opleiding beland. Ze hoefde alleen nog het afsluitende coschap van de opleiding te behalen. 

Per 1 mei 2022 is de student uitgeschreven van de opleiding geneeskunde. De student verzette zich tegen die beslissing, maar de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de opleiding in het gelijk gesteld. Het is de vierde keer sinds 2010 dat een student geneeskunde van de opleiding is weggestuurd. (HOP, BB) 

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.