Onderwijs

Wageningen opnieuw de beste universiteit volgens Elsevier

Nergens zijn studenten zo tevreden over hun opleiding als in Wageningen. De TU Delft scoort minder goed in deze ranglijst, als derde van de technische universiteiten.

Elsevier maakt ieder jaar een ranglijst van beste studies aan universiteiten en hogescholen, en zet ook de instellingen op een rij. Als basis daarvoor dient één vraag uit de Nationale Studenten Enquête (NSE), namelijk hoe tevreden studenten over het algemeen over hun opleiding zijn. Hoe meer positief beoordeelde opleidingen een instelling telt(en hoe minder negatief beoordeelde), hoe hoger ze in de ranglijst staat.


Met veertien positief, vijf gemiddelde en nul negatief beoordeelde opleidingen komt Wageningen net als vorig jaar als winnaar uit de bus, niet alleen in de categorie ‘specialistische universiteiten’, maar ook in het totaalklassement.


Op nummer twee staat de TU Eindhoven – winnaar in de categorie ‘technische universiteiten, waar zeven van de twaalf opleidingen een positief oordeel krijgen.


Bij de ‘brede universiteiten’ liggen de scores duidelijk lager, omdat de meeste studies gemiddeld gewaardeerd worden. Met elf positief beoordeelde, 26 gemiddeld en acht negatief beoordeelde opleidingen voert Utrecht dit ranglijstje weer aan. Hekkensluiter is opnieuw de Universiteit van Amsterdam, waar 16 van de 59 beoordeelde studies een onvoldoende krijgen van de studenten.


HOP, Steffi Weber

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.