Campus

Waarheen Waarvoor

Delta gaat wekelijks op zoek naar mensen die onderweg zijn. Deze week treffen we de Italiaanse uitwisselingsstudente Franscesca Perosa bij werktuigbouwkunde.

Wat studeer je?
“Ik studeer nuclear engineering in Milaan. In Delft volg ik nu vakken van de master systems and control.”

Waarom ben je naar Delft gekomen?
“De vakken zijn Engelstalig en sluiten het best aan bij mijn masterprogramma. Bovendien vind ik Nederland leuk.”

Hoezo dat?
“Ik was hier zeven jaar geleden al een keer. Nederlanders zijn lekker direct. Toch zijn de mensen minder vriendelijk dan ik me herinner. Nederlandse studenten praten niet zo snel met je. Gelukkig ken ik er ondertussen wel wat. Uit mijn klas of van het uitgaan.”

Waar ga je nu naartoe?
“Een college modelling and system analysis. Dat is niet m’n favoriete vak. Materiaalkundige vakken zijn leuker, want die sluiten beter aan bij mijn opleiding in Italië. Verder volg ik hier ook management of knowledge en dat blijkt ook heel leuk. Eens even iets heel anders.”

En de rest van de dag?
“Veel studeren. Ik moet nog een verslag schrijven en ga vanavond met een vriendin werken aan een case study. Als ik geluk heb, kan ik tussendoor nog even hardlopen.”

Doe je dat vaak?
“Ja, ik ren twee tot drie keer per week. Verder ben ik hier begonnen met schermen.”

Doe je verder nog dingen naast je studie?
“Ja, uitgaan. Ik vind Delft daar wel een leuke stad voor. Lekker klein, vergeleken met Milaan. En de mensen zijn heel aardig.”

Hoe is het tussen al die jongens?
“Ik ben wel wat gewend, want in Milaan studeer ik ook aan een technische universiteit. Laatst ging ik naar een verenigingsfeestje, dat was leuk.” (Lacht) “Daar spraken ze in elk geval wel met me.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.