Campus

Waarheen – Waarvoor

In deze rubriek treffen we mensen die onderweg zijn. Deze week komen we Sandra Leurs tegen.
Waar ga je naartoe?“Ik ben onderweg naar mijn vriend in Someren, een klein plaatsje in Brabant.

Daar ga ik elk weekend naartoe.”

Komt hij ook wel eens naar Delft?
“Heel soms komt hij naar mij toe, maar niet naar Delft. Ik heb een kamer in Rotterdam kunnen vinden voor een redelijke prijs. Het is ontzettend moeilijk om hier in Delft een kamer te krijgen.”

Wat heb je eigenlijk allemaal bij je?
“Mijn trompet. Carnaval zit er aan te komen, dus mijn vriend en ik gaan oefenen voor de boerenbruiloft, een carnavalstraditie. Dat is een nepbruiloft met een nepbruidspaar, een ‘familie’, cadeaus en een groot feest. Ik speel ook wel eens in de kapel in Brabant met mijn vriend. Hij speelt trombone.”

Heb je je vriend leren kennen in de muziekwereld?
“Nee, ik heb hem op de scouting leren kennen.”

Heb je nog wel tijd om te studeren met al die activiteiten?
“Eigenlijk niet. Ik speel trompet bij het studentenorkest majEUR,  een studentenvereniging van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast doe ik ook nog aan judo. Het is allemaal net te combineren met mijn studie.”

Wat studeer je eigenlijk?
“Ik doe op dit moment een schakeltraject. Ik kom uit Den Helder en ik heb in Alkmaar een hbo-opleiding gedaan. Ik heb daar mijn bachelor civiele techniek gehaald en nu wil ik in Delft de master doen.”

Buffet Blauw

Mekelweg 5

Donderdag 21 maart

Bamisoep/gebonden champignonsoep*. Dessert: Chocoladevla.

Dagschotel: Gehaktbal, gekookte aardappelen, spitskool.

Luxe: Lamsfilet met honingsaus, gebakken aardappelen, haricots verts.

Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Gehaktbal/schnitzel. Gekookte of gebakken aardappelen. Spitskool/prei à la crème. Tahoe ketjap/saus.

Vrijdag 22 maart

Groentesoep/gebonden preisoep*. Dessert: Aardbeienyoghurt.

Dagschotel: Lekkerbekje met ravigotesaus, gekookte aardappelen, worteltjes.

Luxe: Kotelet suisse, gebakken aardappelen, broccoli.

Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Lekkerbekje/Gelderse schijf. Gekookte krieltjes/gebakken aardappelen. Worteltjes/witlof. Gevulde tomaat/dillesaus

Maandag 25 maart

Vissoep/tomatensoep*. Dessert: Hopjesvla.

Dagschotel: Varkenschnitzel, gekookte aardappelen, gekookte bietjes.

Luxe: Varkenshaasje met mosterdsaus, gebakken aardappelen, gekookte bietjes.

Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Schnitzel/rundervink. Gekookte of gebakken aardappelen. Bietjes/bloemkool. Kaasschijf/saus.

Dinsdag 26 maart

Oosterse bouillon/spinaziesoep*. Dessert: Aardbeienkwark.

Dagschotel: Lasagne met sla.

Luxe: Schol, sla, gebakken krieltjes.

Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Lasagne (ook veg.). Varkenskotelet/gekookte aardappelen. Salade/witlof à la crème.

Woensdag 27 maart

Groentesoep/Italiaanse kruidensoep*. Dessert: Vlaflip.

Dagschotel: Nasi met saté, atjar en kroepoek.

Luxe: Kalfskotelet met champignons, gekookte aardappelen, tiroliënne.

Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Nasi/gekookte aardappelen. Saté/gehaktbal

Spinazie/pinda-ei.

Donderdag 28 maart

Aspergesoep/vermicellisoep*. Dessert: Chocolademousse.

Dagschotel: Runderburger met stroganoffsaus, gemengde groenten en frites.

Luxe: Runderentrecôte met kruidenboter, frites en salade.

Van 16.30-19.30 uur keuze uit: Runderburger/runderlever. Frites/gekookte aardappelen. Gemengde groente/bloemkool. Groenteburger/saus

De luxe maaltijd is alleen tijdens het diner verkrijgbaar. Tussen 11.30-13.30 uur is alleen de dagschotel verkrijgbaar zoals vermeld staat.

* = vegetarisch

Openingstijden: Buffet Blauw: ma t/m vr 11.30-13.30 uur en 16.30-19.30 uur.

Bar Brasserie: ma t/m vr 9.00-20.00 uur. Het weekmenu staat ook op internet: www.fd.tudelft.nl/websites/rv/week.htm

Sint Jansbrug

Oude Delft 50-52 . .

Donderdag 21 maart

Tomatensoep, speklapje of kaas-ui-taartje met rode kool en aardappelpuree, wortel- of Port au Princesalade. Fruit en diverse toetjes.

Vrijdag 22 maart

Kippensoep, shoarma met pitabroodje of gevulde aubergine met aardappelschijfjes, Port au Prince- of Griekse salade. Fruit en diverse toetjes.

Maandag 25 maart

Champignonsoep, gehaktbal of aspergeflapje met spinzie en aardappelen, boeren- of frisse salade. Fruit en diverse toetjes.

Dinsdag 26 maart

Kippensoep, pasta brocolli-room met spekjes of champignons, gemengde of boerensalade. Fruit en diverse toetjes.

Woensdag 27 maart

Ossenstaartsoep, hamburger Hawaii of perzik-brie-flapje met friet en brocolli met een sausje, gemengde of witte kool salade. Fruit en diverse toetjes.

Eettafel geopend ma t/m vr van 17.30-19.30 uur. Basis(incl.salade en fruit) 3,10, soep 0,30, toe 0,25 soep&toe 0,50, bier en fris 0,80. (bedragen zijn euro’s). Het menu staat ook op internet: www.jansbrug.nl.

Alcuin

Oude Delft 55-57

Maandag t/m donderdag

Ieder dag keuze uit 3 basismaaltijden: 3 soorten vlees, 3 soorten aardappelgarnituur en 4 soorten groenten, waarvan 2 salades of een luxe maaltijd. Alle maaltijden worden geserveerd met soep

Eettafel geopend ma t/m do 18.00-19:45 uur. Zondag gesloten t/m 24 februari. Prijzen (in euro%s): Basis: 2,80; Luxe: 3,90.

Het specifieke menu voor komende week is te vinden op www.virgiel.nl

Tyche

Oude Delft 123

Maandag 25 maart

Basis: Braadworst, gemengde groenten en puree.

Luxe: Kipfilet Hawaii in kerriesaus, frites, gemengde salade.

Veg. Pindakoekjes.

Dinsdag 26 maart

Basis: Zweedse appel-worstschotel.

XXL-menu: Shoarmaschotel, salade, Schotse boerensoep en appelmoes.

Veg. Zweedse appelschotel.

Woensdag 27 maart

Basis: Halskarbonade met jus, gekookte aardappelen en spinazie à la crème.

Luxe: Broodje hamburger met frites en een maïskolf.

Veg. broodje groenteburger.

Donderdag 28 maart

Basis: Gepanneerde speklap, worteltjes en gekookte aardappelen.

Luxe: Karbonade à la Bonne Femme.

Veg. Loempia.

Eettafel geopend van 17.45-19.15 uur. U kan bij ons al eten vanaf 2,80 euro. Wij zijn er ook voor partijen en diners mail: DSB@tudelft.nl of internet: www.oli.tudelft.nl/dsb

Koornbeurs

Voldersgracht 1

Donderdag 21 maart

Komkommersoep, ham- of notenragout, penne, doperwtjes, salade met

olijven, paprika en knoflook.

Vrijdag 22 maart

Vlees: Tomatensoep, karbonaatje, aardappelkroketjes, rode kool, rauwkostsalade.

Veg. tomatensoep, gevulde komkommer met roomkaas, aardappelkroketjes, rauwkostsalade, rode kool.

Maandag 25 maart

Vlees: Groentesoep, slavink, krieltjes, bloemkool, ijsbergsalade.

Veg. groentesoep, kaas-kwarkkoekjes, bulgur, ijsbergsalade, bloemkool.

Dinsdag 26 maart

Vlees: Champignon-crèmesoep, spareribs, patat, snijbonen, komkommersalade.

Veg. champignon-crèmesoep, flensje met spinazie-kaas, bruine rijst, komkommersalade, snijbonen.

Woensdag 27 maart

Vlees: Chinese tomatensoep, spaghetti bolognese of al fungi, Italiaanse salade.

Donderdag 28 maart

Vlees: Mosterdsoep, goulash of groentegoulash, gekookte aardappelen, paprikasalade.

Vrijdag 29 maart

Gesloten i.v.m. Goede vrijdag. Ook 2e paasdag zijn wij dicht.

Eettafel geopend ma t/m vr van 17.30-19.30 uur. Basismaaltijd: 3,-; Soep: 0,30; Toetjes v.a. 0,30; Fruit v.a. 0,40 (bedragen in euro%s). Inl. www.koornbeurs.nl/eettafel

Delftsche Zwervers

Schiekade 3, achterste toren Kruithuiscomplex

Donderdag 21 maart

Bami met groenten, nootjes en ei, pindasaus en naar keuze evt. kip. Toe: ijs met slagroom.

Donderdag 28 maart

Rijst, rode kool, bladerdeeg gevuld met spinazie en ei, salade. Toe: griezelmeel.

Kruithuiscomplex (tegenover Proteus-Eretes). Aanmelden: (015) 2626658. Eten voor 3 euro incl. toetje, koffie of thee en koek, en deelname aan het avondprogramma.

Wolbodo

Verwersdijk 102-104

Maandag 25 maart

Soep, zuurkoolstamppot met casselerib.

Dinsdag 26 maart

Soep, vegetarische lasagna, salade en voor de viseters met zalm.

Woensdag 27 maart

Soep, tjap tjoy met rijst.

Donderdag 28 maart

Soep, pommes du chesse met schnitzel en broccolimix.

Eetafel geopend vanaf 18.00 zolang de voorraad strekt. Bonnetjesverkoop

voor de maaltijd begint om 18.00 à euro 3.20. Voor de zekerheid van een

vegetarische maaltijd en een maaltijd voor grote groepen bel de kok

015-2121516 een dag van tevoren.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.