Campus

Vriezen of dooien

Wachten op een nieuwe Elfhuizentocht, winterstop voor ijshockeyers en moddergevechten op het rugbyveld.
‘Ik hou van de winter’, zong voormalig kunstschaatsster Joan Haanappel ooit, gevolgd door de prachtige zin ‘de zomer laat mij koud’.

Bij de IJsclub van het Delftse corps vragen ze zich ook dit jaar hoopvol af: wanneer komt er weer eens een Tocht der Tochten? Dan hebben we het uiteraard over de befaamde Elfhuizentocht over de Delftse grachten langs de elf grootste huizen van DSC. Met het kwakkelende winterweer zit het er voorlopig niet in. De schaatsers behelpen zich intussen wekelijks met rondjes rijden op de baan van De Uithof, het leren van trucjes tijdens het ‘norenuurtje’ aldaar en het genieten van warme chocola met rum na afloop. Ook heel sportief en gezellig. Aan het eind van het winterseizoen staat als toetje het befaamde avondje ijskarten te wachten op dezelfde baan.

De ijshockeytak van de IJsclub, opererend onder de naam Phoenix Firebirds, kwam overigens ook een flink tijdje niet ‘voor het echie’ in actie. De laatste keer dat er een wedstrijd werd afgewerkt, voordat de competitie afgelopen weekend hervat werd, was op 14 december. Op die dag werd een nipte nederlaag geleden tegen de Radboud Saints. Beide ploegen bezetten met twee punten de laatste plekken.

In de buitenlucht is de kwakkelende winter hoogstens goed voor moddergevechten op het rugbyveld. De mannen van DSR-C – die er doorgaans niet om malen wat voor weer het is, als er maar gerugbyd kan worden – hervatten halverwege januari de competitie tegen de Utrechtse Rugby Club, die met 27-7 werd geklopt. Een goede generale, zo lijkt het, voor het topduel van de Delftse runner-up met lijstaanvoerder The Bassets. Winst op de Sassenheimers zou de ruime puntenkloof tussen de twee topteams uit de op een na hoogste landelijke afdeling tot overzienbare proporties reduceren. In dat geval zou een eventueel kampioenschap met bijbehorend promotierecht naar de ereklasse nog tot de reële mogelijkheden behoren.

Het blijft ook kwakkelen voor de dames van tegenhanger Thor. Na één zege en twee nederlagen spelen zij vooralsnog een bescheiden rol in de uit vijf teams bestaande poule waaruit aan het eind van het seizoen de landskampioen tevoorschijn moet komen. Tot afgelopen weekend tekende zich overigens nog geen enkele gedoodverfde kampioenskandidaat-nummer-1 af. Dat geeft hoop.

Over vriezen of dooien gesproken. Liefhebbers van warm én koud kunnen van 1 tot 17 februari voor € 2,00 terecht in een pop-upsauna op het sportcentrum.

Tips? Jimmy.tigges@hetnet.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.