Het kan niet anders dat ik mijn mini-landentour eindig met Frankrijk. Dat land heeft een speciaal plekje in mijn hart veroverd, en ik kom er graag. Vroeger met de familie en tegenwoordig met mijn vriendin.
De meest dierbare herinneringen zijn langs de weg bij de boucherie een geroosterde kip en vers stokbrood bij de boulangerie halen. En dan lekker knullig op plastic stoeltjes genieten.
Kippenfreund met ingelegde salade
Materiaal: oven, ovenschaal, pan, schaal
Ingrediënten: hele kip, olie, zout , peper, azijn, suiker, ijsbergsla, radijs, ui, mayonaise, vers stokbrood
Het recept is vrij simpel, maar zelf heb ik een kleine frisse salade toegevoegd. Dep de kip schoon, smeer de huid in met olie en zout, en zet in de oven op 90 graden voor 2 tot 2,5 uur (kerntemperatuur op 70 graden). Doe 200 milliliter en 75 gram suiker in een pan en warm op tot de suiker is opgelost (pickle). Snij radijs en ui in heel dunne plakjes, doe in een bakje, giet er de pickle overheen en laat twee uur intrekken. Haal de kip na de 2 tot 2,5 uur uit de oven, zet de oven op 230 graden en laat warm worden. Zet de kip gedurende 10 tot 15 minuten in de oven tot de huid mooi goudbruin is. Zeef de radijs en ui uit de pickle en meng met de salade en een beetje olie, peper en zout naar smaak. Serveren met mayo en het stokbrood, het liefst halverwege de Bourgogne, met het zonnetje op je gezicht en een goed glas wijn of een koud biertje in de hand.
Fijne vakantie!
Met geslepen messen,
Job Hogewoning
Comments are closed.