Vijf ERC-grants voor de TU Delft

De beurzen voor de TU Delft gaan naar onderzoekers bij Elektrotechniek, Wiskunde & Informatica (EWI), Technische Natuurwetenschappen (TNW), Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE), Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (L&R) en Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG).

Het gaat om een bedrag van anderhalf miljoen euro voor een onderzoekstraject van vijf jaar waarbij de wetenschappers een eigen team kunnen opzetten.

De starting grants zijn bedoeld voor onderzoekers aan het begin van hun wetenschappelijke carrière die twee tot zeven jaar geleden gepromoveerd zijn. Er werden deze ronde bijna 2.700 voorstellen ingediend, waarvan 14,8 procent succesvol was. Met de 400 beurzen worden volgens de ERC ongeveer 2.600 banen gecreëerd voor postdocs, promovendi en ander personeel.

 

Voorbehoud
De lijst met toekenningen kan nog veranderen, waarschuwt de ERC. Het Verenigd Koninkrijk is namelijk officieel “niet-geassocieerd” met Horizon Europe, het EU-programma voor onderzoek en innovatie waaruit de beurzen betaald worden. Mocht dat zo blijven, dan krijgen succesvolle aanvragers van Britse instellingen hun beurs alleen als zij die meenemen naar een instelling in een land dat wél mag meedoen met Horizon Europe. Daartoe behoren bijvoorbeeld Turkije, Israël en Zwitserland. (HOP, HC / Delta, BK)

Comments are closed.