Campus

Vega-alarm

Daar sta je dan. Wekenlang heb je kookboeken doorgenomen, dit is jouw moment. Jij gaat eindelijk koken voor je date/schoonfamilie/baas. Je bent er helemaal klaar voor, het vlees is binnen, het recept ligt klaar.

Tot je bij het nabellen om te vragen hoe laat de gasten zullen arriveren voor een onaangename verrassing komt te staan door die drie woorden: ik ben vegetariër. Maar, rust uw ziel en wees niet bang, ik heb ook hiervoor een oplossing: een simpel recept met een mooie uitstraling.


Gevulde portobello


Moeilijkheidsgraad: kind kan de was doen

Materiaal: mes en snijplank, blender, oven, bakpan, aluminiumfolie

Ingrediënten: portobello (grote paddenstoel), champignons, hazelnoten, room, zout en peper, ui, knoflook, tijm, olijfolie, golden enoki (kleine paddenstoelen)


Verwijder de stam van de portobello en leg de paddenstoel met de bolle kant naar beneden op een stukje aluminiumfolie. Besprenkel met peper, zout, olijfolie, kleine stukjes knoflook en wat tijm, en doe het geheel minstens 30 minuten in de oven op 160 graden of tot de hele paddenstoel gaar is. Snijd de champignons, ui en knoflook fijn en bak ze in een pan tot ze zacht en gaar zijn. Lekkerste is als de champignons een beetje een bruin korstje hebben, maar pas op en laat je uien niet aanbranden. Doe er een beetje tijm bij voor de smaak, en pureer het geheel in de blender met wat room tot een dikke puree.


Haal de portobello uit de oven, verwijder eventueel de grote stukken tijm en vul de holle kant van de paddenstoel met de champignon puree. Zet de kleine golden enoki’s (deze kun je rauw eten) rechtop in de puree – alsof ze uit de paddenstoel groeien. Afmaken met wat fijn gesneden hazelnootjes en een paar druppels olijfolie. Tip: afmaken kan ook met truffelolie!

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.