Onderwijs

Vakbonden informeren hun leden

,,We moeten het college maar direct de duimschroeven aanzetten, anders wordt er overal geschopt en geslagen.” Dat was de eerste opmerking uit de zaal toen de vakbonden maandag een ledenraadpleging hielden.

Het ging over de modernisering van de ondersteunende diensten en het geschil dat de bonden ondertussen aan de externe bemiddelaar hebben voorgelegd. De bonden kregen van hun leden steun voor het gevoerde beleid. Frans Kok, woordvoerder van de bonden, becommentarieerde in de volle zaal de schatting van het college van bestuur dat de reorganisatie dertig miljoen gulden per jaar zal opleveren en ten koste zal gaan van een paar honderd arbeidsplaatsen: ,,Natte-vingerwerk.”

,,We moeten het college maar direct de duimschroeven aanzetten, anders wordt er overal geschopt en geslagen.” Dat was de eerste opmerking uit de zaal toen de vakbonden maandag een ledenraadpleging hielden. Het ging over de modernisering van de ondersteunende diensten en het geschil dat de bonden ondertussen aan de externe bemiddelaar hebben voorgelegd. De bonden kregen van hun leden steun voor het gevoerde beleid. Frans Kok, woordvoerder van de bonden, becommentarieerde in de volle zaal de schatting van het college van bestuur dat de reorganisatie dertig miljoen gulden per jaar zal opleveren en ten koste zal gaan van een paar honderd arbeidsplaatsen: ,,Natte-vingerwerk.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.