Campus

[UPDATE] Corpslid gewond na val in sociëteit

Een 21-jarige student is vannacht gewond geraakt na een val van zeker vier meter in het pand van het Delftsch Studenten Corps.

Met een hoogwerker van de brandweer werd het slachtoffer uit het pand gehesen. (Foto: Daan van den Ende)

Volgens een politiewoordvoerster is het corpslid achterover gevallen van een balustrade in Delftsche Studenten Sociëteit ‘Phoenix’. Het slachtoffer was wel aanspreekbaar. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet te komen. De man werd op een vacuümmatras van de ambulance gefixeerd om hem zo min mogelijk te laten bewegen. Vervolgens werd hij met een hoogwerker van de brandweer uit het pand gehesen en naar het ziekenhuis vervoerd.

Een lid van de senaat van het corps zegt woensdagochtend in een lege sociëteit ‘erg geschokt’ te zijn. Het feest dat vannacht gaande was, was meteen afgelopen. Het senaatslid zegt dat het aanwezige personeel van de vereniging ‘goed heeft gehandeld’. Verder wil hij geen details geven en verwijst hij naar een persbericht dat later vandaag uitkomt.

Zo gauw we meer weten, zullen we dit bericht updaten.

[UPDATE:  21 augustus 11:30 uur]

In een persbericht laten het bestuur van het Delftsch Studenten Corps en Studenten Sociëteit Phoenix weten dat de student omstreeks half vier van een drie meter hoge balustrade is gevallen, maar dat het slachtoffer het goed maakt. ‘Hij heeft zonder ernstige verwondingen het ziekenhuis kunnen verlaten’, meldt het bericht. De vereniging staat in nauw contact met het slachtoffer. 

Omdat het ongeval gebeurde tijdens een feest vanwege de ontvangstweek was er EHBO aanwezig. Het slachtoffer kreeg daardoor direct eerste hulp. Vanwege eventuele rug- of nekklachten was ervoor gekozen om  het slachtoffer in een stabiele houding het pand te laten verlaten met hulp van de brandweer. Het corps meldt ‘druk bezig te zijn met het achterhalen hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden’ en hoe dergelijke incidenten in de toekomst zijn te voorkomen. 

Een woordvoerster van de TU Delft spreekt van een ‘vervelend ongeluk’ waarbij de betrokkene ‘gelukkig niet ernstig gewond is geraakt’. Wat er precies is gebeurd en of alcohol een rol speelde wordt volgens haar onderzocht door het corps. Vanochtend vroeg is er contact geweest met de universiteit. “Er wordt vandaag extra aandacht besteed aan veiligheid bij de contacten tussen de organisatie van de OWee en de verenigingen”, aldus de woordvoerster. “Het programma van de OWee wordt niet aangepast.”   

Nieuwsredacteur Connie van Uffelen

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

c.j.c.vanuffelen@tudelft.nl

Comments are closed.