Campus

Uit de kunst: Robin Dekker

SpecsGeboortejaar: 1996
Studie: technische natuurkunde, bachelor
Cursus: klassieke piano, individueel
Waar, bij wie: unit cultuur (S&C), Marlijn Helder

Waarom deze cursus?”Ik heb vroeger les gehad, maar na anderhalf jaar ben ik gestopt.

Ik probeerde nog wel via pianolessen op YouTube stukken of liedjes na te spelen. Na een tijdje wilde ik weer op les, maar vanwege tijdgebrek kwam het daar niet van. Toen ik in Delft kwam dacht ik: laat ik het gewoon proberen.”

Ga je vooruit?
“Het is mijn tweede kwartaal bij deze cursus. Daarin heb ik eindelijk een muziekstuk weer eens helemaal afgemaakt. Stella del Mattino van Ludovico Einaudi, een modern klassiek stuk. Via YouTube deed ik vooral de beginnetjes. Door deze cursus ben ik geforceerd om iets ook af te maken. Het is leuk om een stuk helemaal te kunnen spelen. Ik ben nu bezig met de Moonlight Sonata van Beethoven.”

Dus je leert veel?
“Ik ben echt verbaasd hoe snel ik nu door een stuk heen vlieg. Dat het binnen een paar weken lukt om ook een moeilijk stuk te spelen. Daar zou ik in mijn eentje heel wat langer over doen. De basistechnieken worden je goed bijgebracht en je krijgt feedback op wat je doet.”

Oefen je veel?
“Ik heb een digitale piano op mijn kamer, maar die gebruik ik niet zoveel. In het cultuurgebouw kun je op een vleugel oefenen, dat doe ik meerdere avonden per week.”

Heb je favoriete componisten?
“Ik luister vaak naar de muziek van verschillende componisten, maar meestal hoor je een nummer of stuk en spreekt dat je wel of niet aan.”

Ambities?
“Ik heb al eens gespeeld op een presentatieavond, maar ik speel voornamelijk voor de lol en de ontspanning.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.